For første gang siden landets mangeårige president Bashar al-Assad ble avsatt i en lynoffensiv, har det vært både ankomster og avganger med fly fra og til andre land.
Kysset bakken
Selv om flyplassen har vært åpen for transportfly med hjelpesendinger samt innenlandsruter landet det første kommersielle flyet på nesten 13 år tirsdag.
Mange av dem om bord fra Qatar var syrere som kom tilbake til landet etter å ha vært borte i mange år, og flere ble møtt av slektninger og venner inne i på flyplassen. Enkelte av passasjerene kysset bakken etter landing.
– Jeg hadde mistet håpet om å komme tilbake til Syria, men takket være Gud er landet nå returnert til sitt folk, sa Osama Musalama.
Han kom fra USA og fortalte til AP at han ikke har vært i Syria siden 2011.
– En ny begynnelse
– Jeg venter på broren min som jeg ikke har sett på 17 år. Han kunne ikke komme tilbake på grunn av regimet, fortalte Reem Taghleb til AFP.
– Han benyttet seg av den første muligheten til å komme tilbake til Syria på flyet fra Qatar. Vi er så glade for at han er tilbake og for vårt lands frihet, sa hun videre til AFP.
En drøy time i forveien lettet et fly med kurs mot Sharjah i De forente arabiske emirater. Det ble dermed det første internasjonale kommersielle flyet fra flyplassen siden 8. desember, ifølge AFP.
Det trestjernede syriske uavhengighetsflagget, som lenge har vært forbundet med motstand mot Assad og hans regime, er omfavnet av den nye ledelsen og var malt på flyet.
– Denne dagen markerer en ny begynnelse, sier flyplassdirektør Anis Fallouh til AFP.
– Vi har begynt å ønske internasjonale fly velkommen, legger han til.
Lover beskyttelse
Syrias nye makthavere, som har islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS) i spissen, har forsøkt å gjenetablere ro og orden i landet.
Det er knyttet stor spenning til hvilken retning HTS vil ta landet i etter mer enn 50 år med autoritært styre under Assad-familien.
HTS-leder Ahmed al-Sharaa har lovet å beskytte landets minoriteter, og gruppa har tatt avstand fra sine tidligere bånd til al-Qaida. I USA er den imidlertid fortsatt ansett som en terrorgruppe. ©