Selv om UD advarer mot reiser som ikke er strengt nødvendige selges det med andre ord en mengde flybilletter. Det skjer også på tross av at reisebyråene har innstilt alle reiser før 20. august.

Flere flyselskaper melder om utsolgte reiser til populære syden-favoritter før den tid. Det forutsettes fra flyselskapenes side at den reisende selv setter seg inn i råd fra norske myndigheter og restriksjonene i de ulike landene.

I tillegg ligger de store lavprisselskapene ute med mengder av gode reisetilbud for sommeren. Leder for Finn Reise tror det kommer mange gode flytilbud denne sommeren.

– Ikke bare på fly, men også på hotell, leiebil og ikke minst cruise, kommenterer Berge overfor flysmart24.

Han sier at det på Finn Reise de seneste fem ukene vært god vekst i bestilling av flybilletter, noe som viser at frykten for å reise ikke sitter like dypt i hos alle. Berge tror også at reiselivsbransjen kommer til å måtte stimulere etterspørselen når reiserådene blir forståelige for folk flest.

De aller billigste sommer-billettene med Ryanair til London fra Norge er nede i 150 kroner, til tross for at landet i praksis er nedstengt. Nylig ble en bestemmelse om 14 dagers karantene innført for reisende til landet.

Det tror for øvrig Ryanairs toppsjef det ikke blir praktisk mulig å gjennomføre, så lenge flyene går.

Les her!

Ryanair har sin første avgang fra Oslo 1. juli. Selskapets gunstige tilbud gjelder også på flyvninger fra Sandefjord Lufthavn Torp, blant annet til Polen og Baltikum i tillegg til Storbritannia.

Også de to andre store europeiske lavprisselskapene, Wizz Air og EasyJet, har lagt ut billigbilletter. Prisene i juli i det europeiske nettverket – som er sterkt redusert på grunn av Corona-krisen – ligger på mellom 200 og 600 kroner.

Mye tyder på at stadig flere åpninger i myndighetenes reiseråd til stimulere til økt reising. På fergeruter fra Danmark til Norge har for eksempel bestillingene hos Color Line og DFDS økt med det firedobbelte sammenlignet med fjoråret.

Les mer her!

Fra myndigheter og forsikringsselskapene kommer det samtidig en advarende finger.

– Skulle reiserådet fortsatt være gjeldende ved avreise, dekkes ikke avbestillinger, og forsikringen vil heller ikke være gyldig på reisen dersom du drar, undstreker kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring. ©