129 664 passasjerer fløy med lavprisselskapet i julemåneden, marginalt færre enn måneden før. I desember 2019 var 2 255 109 passasjerer på vingene med Norwegian. En dramatisk endring for et selskap som fortsatt sliter med å overleve. Store restruktureringer er på gang, og det arbeides med å stable et «nytt» flyselskap på beina. Avhending av langdistansefly av typen Dreamliner er blant tiltakene som skal bidra til å lette gjeldsbyrden.

Norwegians trafikktall for desember er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av strengere reiserestriksjoner over hele Europa, opplyser selskapet i en pressemelding.

I månedene i forveien lå passasjertallet rundt 90 prosent ned fra fjoråret.

– Pandemien fortsetter å ha en sterk negativ innvirkning på driften vår, noe den har hatt siden hele Norge stengte ned i mars i fjor. Norwegian var på vei mot et positivt resultat for 2020, men i stedet ble vi kastet ut i vår livs kamp og 2020 har vært svært krevende, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.

Selskapet hadde i snitt ni fly i drift i desember, hovedsakelig på norske innenriksruter.

95,6 prosent av planlagte flygninger ble gjennomført. Flyene var litt over halvfulle med en fyllingsgrad på 52,3 prosent.

Punktligheten på flygningene i desember var 88,5 prosent. ©