Den familiedrevne opplevelses-bedriften på Kvaløya utenfor Tromsø er en av Norges største i sitt slag. Med 300 huskyer i stallen tilbyr senteret hundesledeturer og nordlyssafarier, men også andre aktiviteter som kajakking, konferans-fasisliteter, husky-hike og valpetrening.

HUND I FOKUS: Veteranen har arbeidet med hunder i mer enn 30 år, og har i tillegg deltatt i flere hundeløp med god plassering. (Foto: Bjørn Moholdt)

Sesongbedriften har holdt på i over 30 år, men gründer Tove Sørensen måtte ty til kreative ideer og omstillingsvilje i da coronakrisen slo inn. 

– Den traff oss med dunder og brak. Alt ble stengt, og vi hadde bare noen få ansatte igjen for å ta vare på dyrene og få kontroll over situasjonen på hele anlegget, sier Sørensen.

For de 85 ansatte var alt fullbooket, inntil det ble bråstopp 12. mars.

Etter at det åpnet igjen 1. juni har det hovedsakelig vært nordmenn på besøk, men håpet var hele tiden å få de utenlandske gjestene på plass. Det skjedde ikke.

Det ser ikke lyst ut når det gjelder høsten og kommende vinter heller. Derfor satses det nå hardt mot det norske markedet, og særlig lokalt, frem til internasjonale gjester begynner å komme tilbake.

– Vi arrangerer hundeslederturer, lager barnas dag hver søndag, og i høstferien kjører vi fullbooket husky-skole, sier Sørensen, som sammen med sine ansatte prøver å lage produkter som trigger det nasjonale markedet.

Nye produkter som for eksempel hund på hjul er en nyvinning, men det største trekkplasteret i sommer og høst har vært den nyåpnede husky-kaféen.

– En kjempe-suksess i nærmarkedet, sier Tove.

På kafeen tilbys det en god lunsj og kaker, og ikke minst kvalitetstid med hundene.

– Det slo voldsomt an blant den lokale ungdommen, som fortsatt kommer «i bøttevis» og ender opp med å være her hele dagen, avslutter Sørensen.

En forretningsidé som trolig kommer til å overleve Coronaen. ©

UTSTYR: Det er ikke rent lite utstyr som behøves for en operasjon med rundt 300 hunder. (Foto: Bjørn Moholdt)