Det er noe nordisk over Daria-I Nor. Selv om det betyr «lyssjø» på persisk, og i tillegg er navnet på en av verdens mest kjente diamanter.

Den enkle elegansen og bruken av tre ligger langt fra østerlandsk maksimalisme. Stilen bringer heller tankene til andre, mer nordlige breddegrader, før du kommer på at Alpe d’Huez, som ligger halvannen time i bil fra Grenoble, faktisk befinner seg betydelig høyere enn tilsvarende hoteller i Norge.

Kanskje kunne litt varme i detaljene gjort seg? Daria-I Nor har for øvrig et søsterhotell i Val Thorens – Hotel Koh-I Nor (en annen kjent diamant), samt Taj-I Mah i Arc 2000.

Tross de små designmessige innvendingene, her er det kvalitet i alle ledd. Sengene er behagelige (putene kan etter min vurdering alltid være bedre), det er god plass (til og med «walk in closet») med en egen hall, samt et bad med god plass for to.

Kudus også for en romslig balkong.

En eget, separat tropisk dusj er også et betydelig pluss, samt et romslig badekar. Det er dog litt uforståelig hvorfor det separate toalettet i hallen ikke har en egen vask. Faktum er at om du skal bruke toalettet må du gjennom to dører før du kan vaske hendene. Merkelig når kvaliteten ellers er såpass høy.

Ut over det er denne 46 rom store, femstjerners herligheten (inkludert ni suiter) et utmerket sted å rigge seg til på, også fordi både bar og de to restaurantene – La Table du Daria-I Nor og gourmet-stedet L’Améthyste – holder høy klasse.

I tillegg er velvære-anlegget forbilledlig, med alt fra et stort basseng til flere ulike badstu-alternativer og behandlingsrom.

At Les Bergers-gondolen til skibakken passerer hotellet, og at det i tillegg ligger skiutsalg – og -utleie i samme bygning, som til overmål oppbevarer utstyret for deg gjennom oppholdet, er også ikke helt uviktige attributter.