Direkteruten som vil gå mandager og fredager tar i underkant av to timer, og blir den korteste og raskeste veien til London fra Kristiansand, Stavanger, Florø, Sandane, Sogndal, Hovden, Molde og Ålesund.

I kjølvannet av Corona-krisen har etterspørselen etter flyreiser falt betydelig, og dermed også inntektene. Avgiftsstrukturen i Norge er imidlertid slik at det er mer lønnsomt å fly utenlands enn innenriks, da både merverdi- og passasjer-avgiften bortfaller helt eller delvis.

Det er Widerøes nye 114 seter store jetfly som skal betjene strekningen Bergen-London. Dette er markedets mest moderne og miljøvennlige jetfly i denne klassen.

Widerøe er Bergen lufthavns største flyselskap, som har flyforbindelser videre til hele landet. Ruten Bergen-London er derfor gunstig for videre utenlandssatsing. Dette er Widerøes tredje rute fra Bergen til Storbritannia. Widerøe flyr også til Aberdeen og Liverpool.

– Vi styrker vårt fokus på Bergen som knutepunkt for trafikk i hele landet og bygger videre på nettverket Widerøe har utviklet i og rundt Bergen og Vestlandet de senere årene, sier kommersiell direktør Christian Skaug i en pressemelding.

– Vi begynner forsiktig, men dersom vi ser at tilbudet blir godt mottatt vil vi vurdere å sette inn flere ukentlige avganger, understreker Skaug.
London-ruten fra Bergen kan allerede bookes med priser fra 599 kroner. ©