– Oslo har mange små, skjulte perler på matfronten. Det er kult å få vise frem noen av de som ikke sprenger budsjettet, men som likevel leverer på matopplevelse og kvalitet, sier Christopher Hellebust, en av gutta i Lunsjklubben, en gjeng matglade og sultne venner.

De startet først som en lukket Facebook-gruppe hvor de anbefalte lunsjsteder til hverandre. Så fikk folk utenfor gruppen fnyss om anmeldelsene og det hele ble flyttet over til Instagram hvor de nådde et større publikum.

I serien følger vi gjengen når de besøker sine topp ti beste lunsjsteder i Oslo.”

Nå får gutta egen TV-serie og Snap-show i samarbeid med Matkanalen og VisitOSLO hvor de skal vise sine favoritt lunsjrestauranter i hovedstaden.

Se introduksjonsvideoen her:

– Det har vært mye positiv anerkjennelse for Oslo som matdestinasjon i det siste, og det er supert for besøksnæringen, sier Anne-Signe Fagereng, markedssjef i VisitOSLO.

– Samtidig ser vi et behov for å løfte fram enda mer bredde i matscenen – både hva gjelder prisklasse og bydeler. Sammen med Matkanalen og Lunsjklubben når vi nye potensielle besøkende til Oslo. Gutta vil bidra til at Oslo oppfattes som en hyggelig by der det er lett å føle seg hjemme, sier Fagereng.

Lunsjklubben består av medlemmer med variert bakgrunn, alt fra fotografer, forretningsfolk, advokater til akupunktører. De spiser seg gjennom Oslo på jakt etter god mat til en rimelig penge. Ingen har matfaglig bakgrunn, men alle lever etter Lunsjklubbens filosofi  «Klubben med vekt på lubben».

I serien følger vi gjengen når de besøker sine topp ti beste lunsjsteder i Oslo. Episodene skal vises på Matkanalens Snap-shows fra 7. mars og i åtte uker fremover, samt på Matkanalens lineær- TV fra 5. mars.

I tillegg finnes et web-univers på visitoslo.com med blant annet et interaktivt kart over spisestedene så du selv kan finne frem.

– Vi gleder oss til å vise denne serien både på Snap-shows og på lineær TV, sier Øivind Lindøe, gründer av Matkanalen.

– Serien er en forfriskende og underholdende guide til de beste stedene å lunsje i byen. BM