Med det intensiverer også myndighetene på øynasjonen kampen mot utenlandske turister de mener driver med «uanstendig oppførsel». 

Straffer «gjerrige» turister

Det innebærer blant annet innføring av en ny turistskatt. Indonesiske politikere har lenge tatt til orde for at Indonesia, og spesielt ferieparadiset Bali, skal jobbe for å tiltrekke seg flere «kvalitetsturister». Det betyr i klartekst ærre av dem som reiser på lavbudsjett.

LES MER: 7 gode opplevelser på Bali!

I forlengelsen av det – og som en opptrapping – ble det nylig opprettet en ny arbeidsgruppe. Den har som oppgave å finne og straffe utenlandske, «gjerrige» turister som oppfører seg dårlig. Gruppa har fått navnet Bali Becik Task Force, ifølge South China Morning Post.

Indonesias immigrasjonssjef Silmy Karim sier til avisa at han håper «det kan få bukt med problemene på øya». 

Flere bortvist

Karim mener gruppas arbeid ikke vil gå ut over den generelle turistaktiviteten i ferieparadiset.

– Hovedproblemet med utlendinger på Bali er det store antallet utenlandske turister med lavt forbruk som ofte lager trøbbel. Fordi Bali er i kategorien «billig turistmål», tiltrekker det seg turister med et lavt budsjett, sier han til avisa.

Ifølge The Bali Sun er det opprettet et telefonnummer som de lokale på Bali kan ringe til for å rapportere om turister som oppfører seg dårlig.

LES MER: Møte med «skogmennesket»!

South China Morning Post viser til tall fra immigrasjonskontoret på Bali. Der kommer det frem at 163 utlendinger ble bortvist fra Bali fra januar til juni i år på grunn av ulike overtredelser.

Å ha vist manglende respekt for den hinduistiske øyas kultur, skal være blant grunnene til at turistene ble bortvist.©