De nye reisene varer fra ti til tjue dager og seiler innom ikoniske byer som Beijing, Shanghai og Hong Kong. 

Spesielt cruise

Hver reiserute inkluderer også seilinger langs kysten av Kina, til reisemål og havner som bare Viking har tilgang til. Dette har – ifølge en pressemelding – aldri før blitt tilbudt internasjonale turister. 

De nye seilasene går fra september til november med Viking Yi Dun – tidligere Viking Sun. Det er et søsterskip med samme design og service som de andre havgående skipene i flåten til Viking. 

Viking Yi Dun vil være det første skipet som er rettet spesielt mot det utenlandske markedet for å seile innenriks i Kina. Hver reise tilbyr «Viking-opplevelsen» – som introduserer de cruisereisende til folket, historien og kulturen i Kina, inkludert foredrag med eksperter på kinesisk kultur og lokale matopplevelser. ­

De virkelige Kina

– Vi er stolte over at Viking er først ute med å kunne tilby internasjonale gjester å seile innenlands i Kina, sier Vikings styreformann Torstein Hagen. 

– Våre gjester er nysgjerrige reisende som er interessert i innholdsrike opplevelser. Kina har en av de rikeste kulturene i verden og har inspirert reisende i århundrer, sier Hagen.

Ifølge ham er Yangtse-reisene noen av de aller mest populære, som reisen opp Yangtse-elven, til Beijing, Den kinesiske mur, terrakottahæren og mange andre ikoniske steder.

– Vi lar gjestene våre se det virkelige Kina, og å besøke lokale skolebarn for eksempel er alltid et høydepunkt. Nå er vi glade for å kunne tilby slike opplevelser igjen når vi introduserer nye reiser til et reisemål som aldri slutter å begeistre, sier Hagen.

Tre nye reiser

Kinas underverker: 20 dagers rundtur fra Beijing. Gjestene får besøke et tibetansk hjem, gå på Den kinesiske mur og se terrakottahæren i Xi’an. I tillegg får gjestene våre oppleve Dongtou-øyene, utforske Gulangyu-øya utenfor Xiamen som står på UNESCOs verdensarvliste og Shenzhen som er en UNESCO Design Cities-by.

Det klassiske Kina og kysten: 15 dagers reise til Beijing, Xi’an og Hong Kong (Shenzhen). Reisen kombinerer opplevelsene fra Vikings 10-dagers China Discovery-reise med Den kinesiske mur, den forbudte by, terrakottahæren og andre landemerker.

China Discovery: 10 dagers reise til Shanghai og Hong Kong (Shenzhen). Her får gjestene oppleve de buddhistiske helligdommene i Zhoushan og klippene i Dongtou, gå i fotsporene til europeiske diplomater på 1800-tallet på Gulangyu-øya utenfor Xiamen, og smake kantonesisk dim sum i Shenzhen. ©