Nettstedet PACasino har analysert TikTok-visninger, hashtager på Instagram og Google-søk for å identifisere de mest populære stedene fra filmer vi også kan besøke.

Hobbitene mest populære

Øverst regjerer landsbyen der hobbiten bor. Den ble bygget på Matamata på Nordøya på New Zealand, og sto igjen etter at filmtrilogien var ferdig innspilt. I dag er den en svært populære reisemål for alle med et visst forhold til historien om de små, tapre menneskene som drar ut i verden på et livsfarlig oppdrag.

REISEMÅL: De ti mest populære fra filmenes verden.

Hobbiton ble brukt gjennom hele Ringenes Herre-trilogien, og er det mest populære filmstedet å besøke i verden med en total popularitet-score på 9,13 av 10 .

Populært slott

Glenfinnan-viaduktet i skotske Inverness er knyttet til Galtvort-ekspressen i de populære Harry Potter-filmene. Det havnet på andreplassen, med en samlet popularitetsscore på 8,39/10 og 48 000 månedlige søk.

LES OGSÅ: 21 ikoniske steder fra Game of Thrones!

Timberline Lodge på det vulkanske fjellet Mount Hood i Oregon, vist i den klassiske gyseren «The Shining», er på tredjeplass, med en popularitetsscore på 8,26 av 10, etterfulgt av Alnwick Castle i Northumberland i Storbritannia. Slottet var eksteriør i filmen «Harry Potter og De vises stein», med en sammenlagt score på 8,02 av 10.

Økende trend

Skopelos i Hellas, kjent fora film-musikalen «Mamma Mia!» er også et av de mest populære filmstedene i verden. Øya havner på en tiendeplass med en samlet popularitetspoeng på 6,41 av 10 .

Skopelos oppnådde for øvrig 120 000 Google-søk per måned, som var det fjerde høyeste blant alle steder som ble analysert. 

Den amerikanske studien viser at populariteten til filmsteder som reisemål har økt betraktelig de siste årene, med stadig flere som ønsker å besøke stedene de har sett enten på filmlerretet eller fra tv-en. ©