I undersøkelsen henvises det til den alternative Galentine’s Day, en merkedag etablert for et tiår siden av den fiktive karakteren Leslie Knope i den amerikanske politiske satiren «Parks and Recreation» som et alternativ til dagens Valentinsdagen. 

Tur gir glede

Galentinsdagen «hyller hverdagens heltinner, venninnene våre». Undersøkelsen utført av OnePoll1 på vegne av cruiseselskapet Norwegian Cruise Line (NCL) viser videre at 52 prosent av de spurte mener at en ferietur med venninner bidrar til å knytte sterkere bånd.

En slik tur tilbringes aller helst i land som Spania (37 prosent) og Italia (30 prosent).

Undersøkelsen henviser videre  til at 57 prosent av norske kvinner ikke finner nok tid til å pleie vennskap i hverdagen. Undersøkelsen ser nærmere på norske kvinners reisevaner og relasjoner seg imellom. 

En venninnetur gjør ifølge undersøkelsen at norske kvinner opplever glede (66 prosent) og føler seg mer avslappet (48 prosent). 

Vil til solen

57 prosent av de spurte i undersøkelsen opplyser at de synes det er krevende å finne nok tid til å pleie vennskap i en travel hverdag, noe som innebærer i gjennomsnitt mindre enn én time per uke. Derimot mener hele 41 prosent at en venninnetur er en ideell måte å feire gode vennskap på. 68 prosent opplever Galentine’s Day som en god anledning til å prioritere vennskap. 

I år sier 13 prosent av de spurte at de planlegger å markere denne relativt nye merkedagen. 

En tur med venninner er ifølge undersøkelsen mer enn bare en reise. En slik tur danner et perfekt grunnlag for å pleie de gode samtalene (42 prosent), ta en velfortjent pause fra hverdagens bekymringer (54 prosent), og å skape nye minner sammen (50 prosent), opplyser de spurte. 

Undersøkelsen viser også at 60 prosent av norske kvinner planlegger en venninnetur i 2024, mens åtte prosent alt har tilbakelagt en venninnetur inneværende år.

Når turen planlegges er solrike reisemål som Spania (37 prosent), Italia (30 prosent), Hellas (29 prosent) populære blant norske kvinner. ©