Nicola Dell’Acqua er den ekstraordinære kommissæren for å håndtere tørkekrisen, med et navn som passer (acqua betyr vann på italiensk). 

VANNMANN: Nicola Dell’Acqua.

Lav vannstand

Landet, og da særlig Veneto-regionen i nord, opplever den verste tørken på 70 år, og målet hans nå er blant annet å få alle departementene til å samarbeide på en koordinert måte, skriver det italienske nettstedet Italy24.

Ifølge minister for samferdsel og infrastruktur, Matteo Salvini, skal rundt 1,2 milliarder kroner nå bli tilgjengelig som hastetiltak for fem tørkeutsatte regioner.

Den alvorlige tørken i fjor førte til lav vannstand i flere av de italienske innsjøene og elvene, spesielt i nord. 

Erfaren mann

I Italias største innsjø Gardasjøen er vannstanden den laveste som er målt siden krigen.

At det var lite snøfall i alpene i vinter gjør også at det ventelig blir betydelig mindre smeltevann, noe som igjen vil påvirke vannforsyningen både til husholdningene og ikke minst jordbruket.

LES MER: På innsjøene Iseo, Como og Garda!

Nicola Dell’Acqua sier regjeringen erkjenner alvoret Italia. Han kommer fra stillingen som direktør i Veneto Agricoltura, og har blant annet erfaring som ekstraordinær kommissær for rensing og avfallsberedskap i det italienske regionen Campania.

Han har også vært president i Anarsia, den nasjonale sammenslutningen av regionale byråer for agronomisk utvikling og innovasjon. ©