Det sier sjefen for det australske flyselskapet Qantas. Alan Joyce mener det er fullt mulig å komme gang igjen raskere gang enn slik det så ut for en måned siden. Hans forslag er at alle som vil ut å reise må vaksineres før de kan fly. 

Det er de positive nyhetene om utviklingen av vaksiner mot coronaviruset som er grunnlaget for uttalelsen, og som han mener gir håp om at man kan gjenoppta den internasjonale flytrafikken neste år.

Joyce sier at når en vaksine er allment tilgjengelig vil Qantas trolig kreve at passasjerer er vaksinerte før de kan reise til utlandet eller lande i Australia. Qantas-sjefen har snakket med kolleger i andre flyselskaper rundt om i verden om muligheten for et «vaksinasjonspass» for internasjonale reisende.

Også Sør-Koreas største flyselskap har en lignende melding. Jill Chung, talsperson for Korean Air, sier det er en reell mulighet for at flyselskaper vil kreve at passasjerer blir vaksinert, siden myndighetene sannsynligvis vil kreve vaksinasjoner som en betingelse for å oppheve karantene for nyankomne. ©