PÅ GASS: Mardi Gras bli det første i sitt slag i Nord-Amerika som skal gå på naturgass.

Mardi Gras er det første i en serie såkalte «moro-skip», og blir også et av de største i verden med sine vel 180 000 tonn. Nå har Corona-epidemien forskjøvet både arbeider med skipet og jomfruturen. Opprinnelig var første seilas planlagt til august i år, men allerede før Corona-utbruddet ble det klart at det finske skipsverftet i Turku ikke ville bli ferdig i tide.

Nå har i tillegg Corona-epidemien lagt en demper ikke minst på bestillingene, men verdens største cruiserederi håper nå at den nye førstereis-datoen, som er 6. februar 2021, blir overholdt.

– Vi hadde håpet å få Mardi Gras klart i løpet av sommeren, men nå trenger vi ekstra tid – av flere grunner, sier Carnival-president Christine Duffy i en megetsigende pressemelding.

De titalls avgangene som var planlagt fra 14. november 2020 til 30. januar 2021 er kansellert.

I tillegg til den allerede berømte berg- og dalbanen skal skipet bestykkes med et langt bredere utvalg suiter enn tidligere Carnival-skip, samt flere toppklasse-restauranter.

15 dekk høye Mardi Gras er også det første nordamerikanske cruiseskipet som skal drives på flytende naturgass. Det blir også verdens syvende eller åttende største, avhengig av hvordan man regner, med kapasitet til 6630 passasjerer når alle senger fylt.

NYE LUGARTYPER: Mye nytt på Carnival Mardi Gras.

Uansett tidspunkt for oppstart skal Carnival Mardi Gras seile ut fra Port Canaveral i Florida.

Carnival er ikke det eneste rederiet som må utsette lanseringen av nye skip. Princess Cruises, Crystal Cruises og Royal Caribbean har har alle nye skip på beddingen, med lanseringer som blir støvet ut i tid på grunn av Corona-pandemien.

På grunn er Corona har amerikanske myndigheter inntil videre lagt ned forbud mot seilinger. Carnival har foreløpig ikke gått ut med hvor mange passasjerer som totalt er rammet av de omfattende kanselleringene, men det er snakk om flere titalls tusen. ©