Odyssey skulle starte opp cruisene fra Haifa 2. juni. På rederiets nettsider kommer det imidlertid nå en kontrabeskjed, om at seilasene fra den israelske havnebyen som skulle gå til og med 28. oktober har blitt kansellert. 

Håper på retur

«På grunn av uroen har vi ikke vært i stand til å fullføre forberedelsene som kreves for å operere».

– Gitt dette og usikkerheten om når ting kommer tilbake til det normale vil bransjens nyeste skip nå tilbringe sin første sesong i Florida, skriver Royal Caribbean i en uttalelse. 

Cruise-operatørens toppsjef utdyper dette ytterligere i et Facebook-innlegg.

– Konflikten gjør det utrygt for mannskap og gjester, og det er for mye usikkerhet, skriver Michael Bayley blant annet.

Hvor Odyssey of the Seas nå skal seile vil bli avklart de nærmeste dagene.

Royal Caribbeans ledelse vil følge nøye den skiftende situasjonen i Israel og «håper å komme tilbake til dette populære reisemålet med sine skip i fremtiden».

Uavklart

Det var i mars at Royal Caribbean bestemte seg for å lansere rederiets nyeste skip i Israel, med det de beskrev som «de første fullvaksinerte seilasene». Israel er blant landene med den høyeste vaksinasjons-raten i verden. Det fikk Royal Caribbean til å satse på landet som base for operasjoner ut i Middelhavet.

Ifølge Bayley har salget av cruise ut fra Haifa «overgått de ganske optimistiske forventningene våre».

Odyssey skulle bli Royal Caribbeans andre skip i tjeneste under pandemien, etter lanseringen av Quantum of the Seas fra Singapore i desember.

Flere av cruisene som ble lansert i juni og senere i sommer hadde planlagt anløp i Israel, inkludert Silversea, Celebrity og Holland America. Hva som nå skjer er per i dag uavklart. ©