På toppen av Hafjell ferdigstilles det i disse dager utleiesenger og servicefunksjoner, som ifølge utbyggerne ikke kan sammenliknes med noen annet i Norge.

– Dette må jo være det som kalles å være midt i smørøyet. Her har du restaurant, kafe, barnebakke og skiheiser rett utenfor døren. Dette er virkelig noe helt eget, sier investor Aksel Lund Svindal i en pressemelding om prosjektet kalt Favn.

800 nye utleiesenger

Svindal gjør investeringen i samarbeid med Anders Buchardt og AB Invest, som er hovedeier. De har fra før også stått sammen om utbyggingen av Fyri Resort i Hemsedal.

– Vi merket fort at vi hadde et felles engasjement. Jeg har hele livet hatt et forhold til Kvitfjell, og det å få være med på en slik utbygging i Hafjell som også er eid av Alpinco, er utrolig spennende. Dette er et område som har alt, mener Svindal.

Utbyggingen skjer på på Mosetertoppen i Hafjell.

– Dette er ekslusivt og unikt, uten å ta opp stor plass i fjellet, sier Anders Buchardt i den samme pressmeleingen.

PÅ TOPPEN: Favn ligger svært sentralt mellom restauranter, heiser og bakker på Mosetertoppen i Hafjell. Det står klart til sesongstart 2021. (Foto: Evensen & Evensen)

Favn i Hafjell, med over 100 utleieleiligheter, er under full utbygging, med sin helt egen restaurant i direkte tilknytning til leilighetene.

Første byggetrinn med 27 leiligheter, restauranthus, sport og skiutleie, skal stå ferdig ved sesongstart i år, nærmere bestemt 1. desember. Neste byggetrinn står ferdig til sesongen neste år, og inneholder over 200 nye utleiesenger.

Tredje og fjerde byggetrinn planlegges utbygd innen 2025. Totalt vil utbyggingen gi Hafjell over 800 nye utleiesenger, med høy kvalitet, og ifølge utbyggerne fjellets beste beliggenhet.

Mål om én million

Alt gjøres i samme arkitektoniske og karakteristiske fremtoning.

– Dette er først og fremst en unik destinasjons-utvikling i tråd med de planer Alpinco har lagt for Hafjell, sier Odd Stensrud, daglig leder i Alpinco.

– Et større antall utleiesenger med direkte tilknytning til bakken er sentralt for å tiltrekke oss nye gjester, og da spesielt gjester i midtuke, fortsetter han.

Ifølge Buchardt har det lenge vært et langsiktig mål å styrke overnattingstilbudet i Hafjell. 

– En kombinasjon av tomter og leiligheter for salg har gjort det mulig å realisere den største utbyggingen av varme senger i Hafjell siden OL, sier Anders Buchardt i pressemeldingen.

Investeringene i Hafjell beløper seg til rundt 600 millioner kroner i nye utleiesenger og servicefunksjoner. De to første byggetrinnene under utbygging har et budsjett på rundt 240 millioner

– Med en full utbygging på Favn innen 2025 vil dette ha en estimert effekt på 57 600 skidager, som vil øke til 61 440 etter noen år, sier Stensrud.

Med et mål om én million skidager innen 2028/2029 vil det ifølge utbyggerne være avgjørende for begge fjell å bygge ut egne utleiesenger.

– Dersom vi skal klare å øke antall skigjester og dager fremover kan vi ikke kun lene oss på hytteutbygging. Kombinasjonen av folk som eier og leier i fjellene våre vil alt i alt sørge for å holde reiselivet vedlike – hele året, sier han. ©