Det sa landets turistminister Harry Theoharis nylig på en konferanse med fokus på fremtiden til greske hoteller. Her presenterte han nye Corona-data data som viste at prosentandelen positive tilfeller av «importert» coronavirus så langt har vært «ekstremt liten».

Færrest fra USA

Ifølge dataene ble 105 609 ankomster testet ved Hellas grensepunkter i løpet av de første ti dagene i juli, og det ble bare registrert 74 positive tilfeller.  

– Antallet positive tester var på 0,07 prosent, sier Theoharis.

Han understreket at basert på testprøvene fant myndighetene at positivitetsgraden ved landets landegrenser er «praktisk talt ubetydelig» – på bare på 0,01 prosent. 

I landets havner ble 0,07 prosent funnet positive, og på flyplassene 0,09 prosent.

– Som forventet hadde turister fra land som USA, for eksempel, med flest vaksinasjoner, færrest tilfeller, sier ministeren og legger til at gjennomsnittsalderen for mennesker som testet positivt for coronavirus er 35 (med 58 prosent menn og 42 prosent kvinner).

Vaksineplikt

– Det ubetydelige antallet av positive tilfeller ved landets grensepunkter viser oss tydelig at økningen i Covid-19 tilfeller i Hellas ikke er relatert til turisme, sier Theoharis og understreket at landets vaksinasjonsprogram må øke hastigheten.

Ministeren poengterer igjen hvor viktig det at innbyggerne blir vaksinert mot Covid-19.

– Jeg er redd mange ikke har forstått at gresk turisme i sommer er avhengig av raskest mulig framgang av vaksinasjoner, understreket han.

Den greske turistministeren fortalte under konferansen at 5,3 millioner av Hellas’ innbyggere er blitt vaksinert med første dose, mens rundt 4,3 millioner allerede er fullt vaksinert mot coronavirus.

I løpet av sommeren må imidlertid minst 70 prosent av voksne grekere være vaksinert, formante Theoharis. 

– Det er vårt mål og vår plikt. Den eneste sikre veien til frihet er vaksiner. Vi kan ikke se for oss fremtiden for gresk turisme hvis vi ikke beskytter oss nå, konkluderte han. ©