Ordene til Carson er som en grunntese i den amerikanske entreprenørånden. Nybyggerne som dro langs The Oregon Trail fra Kansas City reiste i månedsvis gjennom ørken, over farlige fjell og inn i fiendtlige indianerområder. De søkte seg til et Utopia fylt av de herligste skatter i form av fruktbare landområder, uutnyttede skoger og frodige elvedaler.

DET GODE LIV: Ekteparet Gina og Doug Maragas i Maragas Winery har siden 1999 jobbet hardt for å nå der de er i dag. Resultatet er både e styrket ekteskap, og at vingårdens viner stadig høster priser for sin kvalitet. I bakgrunnen noen av Anna Maragas spesielle illustrasjoner, som følger de enkelte vinkolleksjonene.

Fortsatt finner du mye av den opprinnelige oppdagerånden i Oregon. I dag kommer man imidlertid hit for å starte et mikrobryggeri, vingårder eller dataselskaper.

Eller rett og slett bare nyte delstatens fenomenale natur. Den har knapt sin make i hele USA.

Gode på øl

Ekteparet Doug og Gina Maragas er et bilde på den nye pioner-ånden: Begge levde hektiske liv, der de pendlet mellom forstaden de bodde i og kontoret inne i storbyen. Gina drev med regnskap, Doug hadde en lovende og godt betalt jobb som jurist. Gradvis fant de ut at det ikke var det de ville bruke livene sine på.

– Det travle forretningslivet var ikke for oss, forklarer Doug der vi sitter rundt bordet på familiens vingård og nyter stedets fenomenale Applegate Valley 2006.

– Å dyrke vin er mitt kall, det er her jeg hører til.

Under det gule lyset fra stearinlysene på den hjemmesnekrede lysestaken, festet på en tom vinflaske, går praten lett. Vinen er som et destillat av delstaten, den rene og friske luften, de dype elvefarene og det rike jordsmonnet. Den har likevel et «bitt» som sier litt om den spesielle «oregonsjelen». Lar vi oss om ikke annet forlede til å tro.

Oregon er ikke noe typisk førstevalg for reisevante nordmenn, selv om både forbindelsene hit og prisene er forbausende gode. Delstaten ligger for langt fra Hollywood og Surf City. Den er ikke omsunget som New York eller California, og har ingen sterke trekkplastre som Disneyworld, Fifth Avenue eller Det franske kvarter.