Det opprinnelige cruiset med Life at Sea Cruises fra Istanbul i Tyrkia skulle besøke syv kontinenter, 135 land og 375 havner.

Ingen skip

– Jeg hadde sett for meg de neste tre årene som helt ekstraordinære, og nå har jeg ingenting, sier en av de som skulle vært med til CNN

I følge CNN ble cruiset utsatt til 11. november og flyttet fra Istanbul til Amsterdam kort tid før den opprinnelige avreisedatoen 1. november. Den ble deretter skjøvet på igjen, denne gangen til 30. november.

LES MER: På tokt i Andamanhavet!

Til slutt, mindre enn to uker før den tredje og siste avreisedatoen, ble reisen kansellert.

17. november avslørte operatøren Life at Sea at det første cruiset var kansellert, og at de  ikke hadde noe skip tilgjengelig. Årsaken til det varierer, men eieren Miray International sier blant annet at skipet de til slutt landet på ble for dyrt å kjøpe.

Solgt husene sine

Selskapet har lovet å refundere de som meldte seg på cruiset, hvis kostnader varierte fra 350 000 kroner i året for en standard innvendig lugar helt opp til 1,2 millioner kroner per år for en luksuriøs suite med stor balkong.

Noen av cruisepassasjerer var i Istanbul, hvor skipet opprinnelig var planlagt å reise fra, da de mottok nyheter om kanselleringen, ifølge CNN.

Mange er nå fastlåst i en vanskelig situasjon etter å ha brukt titusenvis av dollar på den nå kansellerte reisen, penger som det kan ta måneder å få tilbakebetalt. I flere tilfeller har passasjerene solgt eller leid ut husene sine i forkant av cruiset.

– Rederiet ser ut til å ikke ta hensyn til hva de har gjort med livene våre, sier en av passasjeren til CNN.

– Som pensjonist hadde jeg aldri kunnet forestille meg å havne i denne situasjonen. ©