Hun omtales gjerne som norsk reiselivs Grand Old Lady. Gjennom 58 år har hun blant annet vært salgssjef og produktsjef i Star Tour, direktør i Globetrotter, direktør og gründer i Select Tours, og direktør i Kuoni, samt startet og ledet både Escape Travel og Vista Travel.

Elvecruise hovedsatsingen

Og nå mens store deler av reiselivsbransjen ligger med brukket rygg etter Coronaen er Voss optimistisk og full av pågangsmot i gang med nysatsingen Elite Travel.

ERFAREN DAME: Knapt noen i norsk reiseliv kan vise til den erfaringen Tove Voss besitter. (Foto: Bjørn Moholdt)

– Nordmenn har et stort reisebehov, et sug etter igjen å oppleve sol, varme og andre kulturer, sier Voss om nysatsingen.

– Så snart det er trygt tror jeg mange vil benytte seg av muligheten til å reise. Det viktige nå er at flere av destinasjonene oppnår grønt nivå, men vi har god tro på at vaksineprogrammet gjør det mulig å åpne opp igjen til høsten, fortsetter Voss.

Mens de fleste andre 78-åringer nyter pensjonisttilværelsen, har Voss ingen planer om å trekke seg tilbake.

– Jeg gikk ledig i to måneder under pandemien, og det var utrolig kjedelig. Jeg er glad i å jobbe, og synes det er inspirerende å få arbeide med å sette sammen innholdsrike reiser og med det skape gode opplevelser og minner for fornøyde kunder, sier Voss.

Langtidsferier i flotte leiligheter med erfarne reiseledere blir et av Elite Travels satsningsområder. Elvecruise er også en av hovedpilarene, en ferieform Voss introduserte for nordmenn for 25 år siden.

En revolusjon

– Det er en fantastisk måte å feriere på, der verden kommer til deg mens du seiler av sted, forklarer hun, og utdyper:

– Elvecruisene tar deg gjennom landene, og legger til kai i eller ved byene du besøker. Det gir en helt egen nærhet til kulturen, opplevelsene og menneskene. Og selv om du er reiser fra by til by trenger du jo bare å pakke ut én gang.

Bli med på kjøl gjennom Frankrike HER!

Voss har selv opplevd de fleste av verdens elver der det arrangeres cruise, og kan dermed bekrefte at de mange elvene er veldig ulike.

– Et cruise på Donau er noe helt annet enn et cruise på Rhinen eller Douro i Portugal, forklarer hun.

Cruisene hun nå skal selge har alle til felles er at alt er «tilrettelagt med helpensjon, god komfort og kunnskapsrike, norske reiseledere». Hun håndplukker dem selv, basert på fagkunnskapen de har for området reisene går i.

– Hos oss lærer du mye når du er på ferie, forteller Voss.

Elite Travel skal ifølge Voss bare bruke førsteklasses skip med høy standard, noen med flere spisesteder, og noen med boblebad på soldekket.

– Det har skjedd en revolusjon innenfor båtstandarden de siste årene, og alle våre skip har fire eller fem stjerner. sier Voss.

Tove Voss rir igjen. Du kan lese mer om Elite Travel HER! ©