Blant tiltakene som vurderes er at utenlandske turister må kunne vise til en negativ Corona-test tatt 72 timer før avreise. I tillegg må du vise til karantene-tid i hjemlandet, fremvise en godkjent helseforsikring samt et spesifisert minimums-beløp på bankkontoten.

I hjemme-karantenen må du i tillegg ha gjennomført to Covid-tester – én i starten og én ved avslutningen av perioden.

Det er med andre et relativt trangt nåløye å komme igjennom for dem som ønsker seg til Smilets land. Tiltakene er da også i første omgang rettet mot dem som planlegger et langtidsopphold.

Den thailandske versjonen av Folkehelseinstittet – DDC – vil i tiden fremover legge til rette for opptrening av cortonatest-personell samt forretnings-drivende som er i nærkontakt med utlendinger som kommer til Thailand.

Angivelig har mer enn 2270 utlendinger fra Kina, Myanmar, Japan og Kuwait uttrykt ønske om å få komme til Thailand. 15. september ble regjeringen enig om å tillate utenlandske turister som godtar en 14-dagers karantene og oppholder seg i landet i minst 90 dager, som kan utvides til 270 dager.

Argumentet for dette er ifølge avisen Bangkok Post å bidra til en økonomi som er i fritt fall..

Det spesielle 90-dagers turistvisumet kan utvides to ganger med 90 dager hver gang. Langtidsbesøkende kan begynne å ankomme neste måned. ©