The lists

Dude på ranchen

NO

Vil du utfordre cowboyen i deg er noe av det mest erke-amerikanske du kan gjøre å bo på såkalte «dude»-rancher. Her er fem strålende steder.

SHARE THIS ARTICLE

1 Flathead Lake Lodge, Montana

Vakkert beliggende såkalt «dude ranch» i hjertet av Montana, ved bredden av Flathead Lake. I tillegg til klassiske rideturer tilbyr Flathead Lake Lodge både golf og spa. Du kan i tillegg fiske og vandre i fjellene rundt.

 

 

2 Circle View Ranch, Sør-Dakota

Dette er en operativ ranch, der du kan delta i arbeidet sammen med familien – ekteparet Philip (bildet) og Amy Kruse.  Om du vil, vel og merke, for du kan også sale opp og dra på tur ut i det fenomenale prærielandskapet på den nesten 10 000 mål store ranchen. Like ved Circle View Ranch ligger Badlands nasjonalpark, som er verdt et besøk.

3 The Hide Out Lodge & Guest Ranch, Wyoming

The Hide Out, som ligger like øst for Yellowstone nasjonalpark, får du testet dine evner som rytter. Den erfarne kan få være med og drive inn kveg, mens mer uerfarne får et mer tilpasset opplegg. Alt skjer i spektakulære omgivelser.

 

4 Island Guest Ranch, Oklahoma

Island Guest Ranch er en del av Island Ranch & Cattle Company, som ble etablert allerede i 1889. Du får ri, fiske, vandre i fjellene og delta på rodeo og indiansk powwow, for å nevne noe.

5 Running-R Guest Ranch, Texas

Dette er også en såkalt working ranch, som opprinnelig var en kvegfarm, men som nå er tilpasset besøk av folk som vil oppleve litt av Det ville vesten. På Running-R handler det først og fremst om ridning, men du kan også dra på fjellsykkeltur som avveksling.