The lists

7 gode aktive tips til Nice

NO

Nice er ikke bare innfallsporten til Azurkysten. Den franske havnebyen kan by på mange flotte opplevelser. Her er syv for de litt mer «aktive» av oss.

SHARE THIS ARTICLE

1 Lag din egen parfyme

Grasse er verdens parfymehovedstad. Den ligger ikke langt fra Nice, som gjør at mange av duftene havner her. Blant produsentene i Grasse er Molinard, som i rue Saint François de Paule i sentrum av Nice har et lekkert utsalg. Her kan besøkende i tillegg lage sin egen personlige parfyme, og slik bli kjent med parfymemakernes subtile teknikker..
Prisen for en workshop er fra rundt 500 kroner.  

2 Berømt strandklubb

Siden 1935 har La Plage Beau Rivage ligget ideelt plassert langs den berømte Promenade des Anglais. Klubben er bare et steinkast fra Nice sentrum, som gjør den lett tilgjengelig for den som for eksempel vil ut å svømme.
Beau Rivage er omtrent like kjent som strandpromenaden den ligger inntil, mye takket være beliggenheten rett på stranden. Hit kommer mange for å se og bli sett, både kjendiser og andre som setter pris på lekre omgivelser, god service og lekker servering. 

 

3 Ta beina fatt

«Lou Camin Nissart» er en ny 42 km lang, godt tilrettelagt bytur til fots i og rundt åsene i Nice. Underveis vandrer du både på skjulte og dyktig utførte menneskapte stier, forbi vingårder og oliventrær for å nevne noe. Turen byr i det hele tatt på nydelige  opplevelser, og egner seg både for topptrente som familier.
«Løypa» går fra Place Garibaldi via havnen i Nice og forbi Mont Alban, Mont Vinaigrier, Cimiez og kommunene Gairaut, Saint Pancrace og Saint Roman de Bellet, før du er tilbake på Promenade des Anglais. Husk gode sko!

4 Til hest

En av de flotteste opplevelsene er å se Nice og området rundt fra oven. Ranch el Bronco ligger nydelig til på vei mot Alpes-Maritime, ved Col de Vence i åsen like ovenfor Nice, der de dyktige guidene tar deg med ut i naturen til hest. Hestegården befinner seg i et beskyttet naturområde, med strålende utsikt over Angel Cap og Cap d’Antibes, samt øyene Lérins, Gorges de Cagnes og Loup.
Ranchen tilbyr rideturer, ponniridning, rideskole samt treningstimer for funksjonshemmede. Om du skulle ha din egen hest kan du «parkere» den her i det innehaverne omtaler som «et naturlig, sunt og profesjonelt miljø». Priser fra rundt 300 kr timen.

5 Tett på naturen

En annen effektiv måte å komme tett på naturen rundt Nice på er å klatre i den. Joda, det er fullt mulig, og det finnes en rekke tilbydere. Blant dem er Canyon06, som i tillegg til innføring i klatring også tar deg med på kanoturer og langs via ferrata-ruter. For å nevne noe.
Vi ble med Olivier Germain (bildet) til St. Jeannet ikke langt fra Vence like nord for Nice. Der er det flere fine steder for den som vil teste ut klatreegenskapene sine. Eller kanskje bare vandre litt omkring i det flotte terrenget rundt. Priseksempel for klatring halv dag er ca. 550 kr (i gruppe på fire eller flere personer). 

6 Gode sykkelruter

Om du som oss ønsker å se mer av Nice og området rundt er elsykkel et utmerket fremkomstmiddel. Byen er godt tilrettelagt for syklister, som gjør det greit å komme frem nesten uansett hvor du vil.
Vi tok den såkalte «panoramaturen» med sykkeloperatøren Mobilboard, som i tillegg til utmerkede sykler også tilbyr Segways. Priseksempel bytur tre timer i gruppe ca. 600 kr.

7 Cuisine nissarde

Få steder tar opp i seg bildet vi forbinder med den klassiske franske rivieraen som hotellet Le Negresco på Promenade des Anglais. Stedet tilbyr ikke bare rom i øverste sjikt, men også mat i verdensklasse (La Rotondo) – samt en strandklubb det knapt finnes maken til.
Men er du som oss litt fysen etter litt aktivitet har Nice en rekke andre fine spisesteder å by på. Som Le Saint-Paul, som også er hotell. På Chez Acchiardo serveres det klassisk «cuisine nissarde» – altså klassikere fra Nice. I så måte er også koselige Côté Jardin i middelalderbyen Vence et godt valg.
Maten på det ellers utmerkede hotellet vi bodde på – Beau Rivage – er også verdt å nevne.