Det forventede antallet internasjonale besøkende er redusert til tre-fire millioner. Det skyldes at Thailand i disse dager opplever en tredje smittebølge, som gjør at inntekts-prognosene blir kuttet tilsvarende.

Turisme- og idrettsminister Phiphat Ratchakitprakarn sier i en uttalelse at den tredje Corona-bølgen som nå skyller over Thailand rammer landets reiseliv særlig hardt, akkurat da det viste tegn til å komme tilbake.

Phiphat pekte på fredagens nye daglige rekord på 2070 infeksjoner og den store usikkerheten som følger for hvordan pandemien vil slå ut. Håpet om at landet skulle oppnå sitt tidligere mål om å tiltrekke seg 6,5 millioner utenlandske turister i år «er blitt knust», sier turistministeren. 

Regjeringens reviderte forventninger når det gjelder internasjonale ankomster i 2021 er sterkt redusert til litt over halvparten av den tidligere prognosen på 6,5 millioner.

Innenriks turisme er redusert til 100-120 millioner reiser i år, som er ned fra 160 millioner i forrige prognose, etter at pandemien la en kraftig demper på årets i Songkran-feiring.

Samtidig fortsetter myndighetene planene med å hente inn vaksinerte internasjonale besøkende gjennom pilotprosjektet «Phuket Sandbox».

Turisme- og idrettsdepartementet skal nå bidra i distribueringen av Covid-19-vaksiner. Målet er å dekke minst 70 prosent av Phukets innbyggere slik at de er beredt til å kunne ta imot internasjonale turister.

Regjeringen legger også opp til å skaffe flere vaksiner for å dekke de som trenger det. ©