Global Airlines kjøpte nylig sitt første av fire fly, en Airbus A380-800 fra tyske Doric Aviation, og er med det – ifølge selskapet selv – det første flyselskapet i verden som starter flyvninger med verdens største passasjerfly.

Tilby noe ekstra

I sin «programerklæring» sier Global Airlines at de har som mål å «redefinere reiseopplevelsen for passasjerer på tvers av alle kabinklasser». De første transatlantiske flyvningene skal etter planen skje våren 2024, men det er foreløpig ikke kjent hvilke reisemål det britiske oppstartselskapet skal fly til.

Global Airlines har med hjelp av investorer og morselskapet Holiday Swap valgt å kjøpe fly fremfor leasing. 

Planen er å kjøpe ytterligere tre A380-er i løpet av året. Administrerende direktør og grunnlegger James Asquith sier i en kommentar at A380 med sin plass og komfort vil være sentral for å nå selskapets visjon om å tilby kundene noe ekstra.

Levert Singapore Airlines

– Ved kjøpet vårt første fly er vi godt i gang med å lansere Global. Neste steg er å overhale og bygge om flyet til våre spesifikasjoner, sier Asquith.

Ifølge ham vil det å kjøpe fly i stedet for å lease dem vise Globals «forpliktelse til økonomisk sikkerhet og robusthet fra dag én».

Selskapets første A380 som skal leveres får registreringen 9H-MIP. Dette flyet ble levert Singapore Airlines i mars 2008, men fra juli 2018 har det vært en del av wetleasing-selskapet Hi Fly Malta.

Planer til sommeren

Flymaskinen har blant annet vært brukt av Thomas Cook Airlines Scandinavia, som chartret flyet i august 2018 for turoperatøren Spies, fra København til Larnaka på Kypros. De 212 chartergjestene satt da i en 471-seters megajumbo, der sitteplassene var delt inn i 12 seter på First Class, 60 seter på business og 399 seter i økonomiklasse

Det er uklart om Global Airlines fortsetter med denne seteordningen, men på sine nettsider sier flyselskapet at det vil være «omtrent 471 seter om bord på våre fire A380-er».

Det nærmeste som er avslørt om kjøpesummen for A380-maskinen er at den skal være åttesifret – i euro. 

Ellers vil selskapet i løpet av sommeren legge sine planer – inkludert flere «unike samarbeid og fremtidig rutenett og vekstplaner». ©