Det danskeide utleieselskapet ser store vekstmuligheter for hytteformidling i den norske fjellheimen.

– Hafjell er et populært fjellområde med god infrastruktur og mange aktivitetstilbud. Derfor er vi svært fornøyd med å kunne starte opp her, sier Novasols sjef i Norge, Pia Buen, i en pressemelding.

Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger, med virksomhet i 26 land. De rundt 1700 norske hyttene i porteføljen blir besøkt av drøyt 50 000 turister årlig, som tilsvarer om lag 400 000 gjestedøgn.

Novasol har lenge vært i markedet etter å få tilgang til enda flere norske fritidseiendommer. Utfordringen har vært at nordmenn i liten grad leier ut til andre.

– Hafjell Hytteformidling er en solid virksomhet med et velfungerende samarbeid med hytteeierne, så vi er glade for at daglig leder blir med oss videre som ansvarlig, stedlig representant, sier Buen.

Hun mener utleierne får betydelige fordeler av å komme inn i et system med stor kapasitet på salg og markedsføring.

Hafjell-hyttene vil nå bli markedsført gjennom effektive nettportaler, 20 000 reisebyråer og direkte fra Novasols salgskontorer i hele Europa. Det kan gi økt besøk på hyttene og styrke Hafjell som turistdestinasjon, mener Buen.

Hun peker også på at utleierne kan oppnå økt, økonomisk trygghet. Novasol forskuddsbetaler nemlig leien og garanterer eieren full betaling for bekreftede bookinger som avbestilles mindre enn 28 dager før ankomst. Det øker forutsigbarheten i inntektsstrømmen fra utleie.

Hytteleie vokser som ferieform i hele Europa. Ifølge Buen er etterspørselen økende også blant nordmenn. Lenge før årets reiserestriksjoner viste norske undersøkelser at andelen som planla ferie i eget hjemland øker, og blant overnattings-alternativene er det kategorien hotell, camping og leid hytte som øker aller mest. ©