Kursleder og inspiratorer journalist og reisefotograf Bjørn Moholdt. Han har jobbet som journalist, fotograf, redaktør og foredragsholder i mer enn 30 år. Bjørn har i tillegg til de åtte årene han ledet Norges største reisemagasin – Reiser & ferie – jobbet for en rekke norske magasiner, aviser og nettsteder, blant annet Reis, Travel News, Dagbladet, VG, Vi Menn, Norsk Ukeblad, ABC Nyheter, samt flere utenlandske tidsskrifter.

Et kurs for alle

Dette er kurset for deg som vil komme på innsiden av den spennende portugisiske smeltedigelen, og i tillegg formidle opplevelsene i korte eller lengre tekster – på Instagram, Facebook, i blogginnlegg – eller kanskje du har en reiseskribent i magen?

Et kreativ kurs med journalist og reisefotograf Bjørn Moholdt 24.–28. september 2020

Denne innføringen i storytelling handler først og fremst om å ta sansene i bruk, og lære knep og grep underveis for å formidle disse videre til et større publikum. Det er et lavterskel skrivekurs der fotografiet gjerne hører med, og for den som også har lyst til lære litt om dette er Bjørn parat.

Les mer om Lisboa her!

Vi skal ut i Lisboas fargerike smug og møteplasser, der du blir introdusert for metodene som gjør deg til en god formidler av tekst og bilder med bred appell, som er anvendelige til reise-reportasjer, reisebrev, blogger, Instagram eller din personlige minnebok.

INSPIRASJON: “Den hvite byen” er en kilde til inspirasjon for den med skrivekløe.

Litt om kurset

Å skrive tekster som berører krever innlevelse, og en viss tekstforståelse. Her er noe av det vi skal snakke om på kurset, i plenum, men mest ute i gatene.

På kjøreplanen:

• Litt historikk – om gårsdagens, dagens og morgendagens skrivekunst

• Å fortelle en god historie – hvilke verktøy anvender vi?

• Hvordan går vi frem ute i felt?

• Hvordan unngår vi klisjeene?

• Hvordan tar vi det gode bildet (grunnleggende om teknikk, komposisjon og etterarbeid)?

• Gjennomgang av tekster og bilder (for dem som ønsker det)

Vi starter dagen med en liten innføring (1 – 1 1/2 time) i de ovennevnte temaene, knyttet til de stedene vi skal besøke, om det er markedene, fado-klubbene, barene, smugene og møteplassene i den arabiske bydelen Alfama og Bairro Alto, eller i det fargerike havnekvartalet Cais de Sodré. Bli med da vel, på en spennende og annerledes reise til en av Europas vakreste byer!

Mer detaljer om reisen HER!