Oslo lufthavn gjennomgår de neste ukene den største kommersielle endring siden utvidelsen i 2017.
Eget stort lokale
– De neste ukene skjer det mye, og det pågår nå bygging samtidig på flere spisesteder, sier Iskra Skram, kommersiell leder i Avinor, som understreker at restaurantutvalget kan oppleves som litt magrere enn det man er vant med.
Nyheten om de nye spisestedene kom i fjor sommer, og rett før jul startet ombyggingen av de første restaurantene.
– Det vil bli en periode med en del byggearbeider, men vi sørger for at det alltid vil være et bredt tilbud av ulike konsepter å velge mellom. Det er derfor vi også gjennomfører denne endringen i etapper, og alt skal ferdigstilles dette året, forsikrer Skram
Spisestedene som har fått nye kontrakter, er SSP Norway, HMSHost, Bit Union, Reitan Convenience, LETT og Joe & the Juice.
Bit Union og LETT som tidligere har hatt lokaler i utlandsterminalen, vil nå også finnes på innland. O’Learys Sports- og Gastrobar, som tidligere også kun har vært etablert på utland, vil få et eget, stort lokale på innland.
Populære spisesteder
– Vi har gjort oss erfaringer rundt nordmenns og utenlandske reisendes matvaner, og har valgt å beholde og utvide de spisestedene som allerede er folks favoritter, sier Skram.
– I tillegg tilfører vi en del nye konsepter som vi har stor tro på. Eksisterende steder skal også få et løft. I sum mener vi at de reisende på Oslo Lufthavn med dette løftet vil oppleve et matkonsept som treffer enda bedre, sier hun.
Blant nykommerne er en stor vinbar som skal bygges på torget på utland, som vil få navnet «Tigerstaden». To nye italienske restauranter får plass, og den ene står snart klar på utland, og har fått navnet «Trattiora Tavolare». «Bjørn`s Backyard» har allerede åpnet ved Gate E2.
I tillegg vil flere spisesteder få «Grab & Go»-løsninger, som er en etablert og populær måte å sikre seg en matbit på før flyreisen. ©
Her er stedene som vil etableres på innland
- O’Learys sportsbar
- Trattiora Tavolare
- Kaffetår
- PIQ*NIQ
- Journey – Kitchen & Bar
- Bit Union
- Lett
- Crafts – Oslo’s Gastropub
Disse stedene vil etableres på utland
- Trattiora Tavolare Int.
- Bjørns Backyard (åpnet)
- Asia Street Cooking
- Barino
- Mel Norwegian Bakery
- Tigerstaden vinbar
- Parken Non Schengen (åpnet)