De var de første av cruiseselskapene som dro i gang cruise igjen sist sommer, inntil de måtte sette høstcruisene på vent da en ny Corona-bølge feide over Europa.

For MSC Cruises er planen å gjenoppta seilinger fra hjemmehavnen i Genova 24. januar, med ukentlige cruise i det vestlige Middelhavet på MSC Grandiosa. Cruise-aktøren hadde opprinnelig til hensikt å starte opp tidligere denne måneden, men den italienske regjeringen blokkerte havnene frem til 15. januar, ifølge en uttalelse fra selskapet.

14. februar drar MSC Magnifica ut på havet, med et 11-netters cruise i Italia, Hellas og Malta. Oppstarten av disse cruisene ble satt på vent på grunn av begrensninger fra den greske regjeringen.

Costa Cruises planlegger å gjenoppta cruise 31. januar med Costa Deliziosa. Reisende vil kunne bestille tre, fire og syv dager lange turer til italienske havner.

Da MSC og Costa som de to første cruiseselskapene som dro igang cruise under Corona i august og september i fjor fikk passasjerene strenge pålegg om blant annet sosial avstand om bord og omfattende Corona-testing.

Da en ny Corona-bølge feide inn over kontinentet på høsten måtte cruiseselskapene kansellere turer ut året. De to cruiseselskapene planlegger nå å gjenoppta cruise i Italia, til tross for at landet rapporterer om tusenvis av daglige nye Corona-tilfeller. Tidligere denne uken utvidet den italienske regjeringen en landsdekkende nedstengning som forbyr reiser mellom regioner frem til 15. januar.

Italia har rapportert til sammen 2,2 millioner smittetilfeller og mer enn 77 000 dødsfall knyttet til Covid-19, ifølge Johns Hopkins University.

I samme periode avlyser flere andre rederier verden rundt turer til langt ut i 2021. Tidligere denne uken kunngjorde flere cruise-selskaper eid av verdens største cruise-konsern Carnival kanselleringer til langt ut på sommeren. ©