Det var under World Travel Market (WTM) i London nylig at landets turistminister Harin Fernando la frem fremtidsplanen for det populære reisemålet.

– Sri Lanka er tilbake, understreker Fernando.

Nye hoteller 

De siste måneders politiske uro har roet seg, og landet forventer minst 850 000 internasjonale ankomster innen utgangen av 2022. Målet er 1,5 millioner i 2023, for så å doble det til tre millioner året etter.

Etter India utgjør Storbritannia det viktigste markedet for landets reiseliv. Norge er langt nede på denne listen.

I London var 80 feriesteder og turoperatører tilstede for å promotere landet og dets muligheter.

– Ikke alt dere hører på nyhetene er sant, understreker Fernando, som mener det er viktig å vise at Sri Lanka er på rett vei.

– Vi har mange nye hoteller som bygges, som ikke åpnet på grunn av Covid, inkludert fire nye Hilton-hoteller i 2023, sier Fernando om den fremtidstroen mange andre deler med turistministeren.

– Krisen er over

Som en del av arbeidet med å få reiselivet på fote igjen introduserer landet nye aktiviteter, som ballongflyvning, fallskjermhopping og strikkhopp. Det skal ikke minst appellere til de mer eventyrlystne reisende.

Styreleder Chalaka Gajabahu for Sri Lanka Tourism ønsker ellers å tiltrekke seg flere luksusturister ved å forbedre infrastruktur og transport for å sikre en mer effektiv innenlands transport.

Nå om dagen arbeides det med å tiltrekke seg reisende til fotball-VM i Qatar, og en ny sanntids-app skal fra 2023 gi digital tilgang til alt det Sri Lanka har å tilby.

Turistminister Fernando understreker samtidig at forsynings-situasjonen på Sri Lanka har stabilisert seg, at det ikke lenger er problemer med tilgang på mat og drivstoff.

– Sri Lanka har vært gjennom en finanskrise så vel som en politisk krise, men vi har jobbet tett med Det internasjonale pengefondet (IMF), og innen midten av 2023 vil finanskrisen ha lagt seg, sier han og konkluderer:
– Sri Lanka er på gang. ©