Den statsdrevne markedsføringsorganisasjonen har laget en liste over hjemsøkte turistattraksjoner. Det inkluderer to hoteller der henholdsvis Den engelske damen og Den gråtende hushjelpen i det blå rommet setter sitt preg på omgivelsene.

Dødt spedbarn 

Om du tror på slikt har Norge et stort antall mer eller mindre skremmende steder. Her kan overnaturlige, uforklarlige ting skje, og nå har altså den norske statsdrevne markedsførings-organisasjonen samlet noen av disse på en liste.

Unio Hotel Øye
DET BLÅ ROMMET: Her skal en tidligere hushjelp av og til vise seg – gråtende.

To hoteller er med på listen. Dalen Hotel i Telemark skal blant annet være i stand til å levere overnaturlige opplevelser som ikke umiddelbart kan forklares.

Uansett har både hotellets gjester og ansatte fortalt om flere opplevelser på det beryktede rom 17 – rommet der «The English Lady» finner seg.

Hun er også kjent som Miss Greenfield fra England, som sjekket inn på Dalen Hotel en vårmorgen på slutten av 1800-tallet – hvor hun bodde i flere måneder. Hun var tilsynelatende gravid, men fortalte ikke andre gjester eller personalet om graviditeten. Men da personalet skulle rengjøre rommet hennes etter at hun dro, fant de et dødt spedbarn.

Frøken Greenfield ble deretter arrestert og siktet for drap på barnet, men før rettssaken begynte begikk hun selvmord. Siden har Miss Greenfields spøkelse hjemsøkt rom 17 på hotellet.

Gråter på rommet

Omtrent på samme tid som den engelske damen var i Telemark var Hotel Union Øye i Norangsfjorden mellom Trondheim og Bergen angivelig hjemsted for en tragisk historie om ulykkelig kjærlighet.

Linda, som var hushjelp på hotellet, skal ha blitt dypt forelsket i en offiser, som tjenestegjorde hos den tyske keiseren Wilhelm. Offiseren, som også var greve, levde i et ulykkelig, arrangert ekteskap.

Hver gang offiseren besøkte hotellet, bodde han og Linda i det blå rommet. Da skilsmissen ikke gikk gjennom begikk han selvmord. Kort tid etter begikk også hans hjerteknuste Linda selvmord – angivelig ved å drukne seg i innsjøen ved hotellet – iført en brudekjole.

Siden den gang er Linda sett en rekke ganger i gangene på hotellet som spøkelse, og høres gråtende i det blå rommet.

Listen – på engelsk – over de hjemsøkte turistattraksjonene i Norge finner du HER! ©