Tempoet i smittespredningen er med andre ord noe lavere enn tidligere. Selv i Madrid-regionen, hvor smitten har vært eksplosiv, ser man tegn på stabilitet, melder nettavisen Sí.

Totalt har 813 412 vært eller er smittet i vårt største ferieland. Ingen andre EU-land har så høye smittetall. Offisielt er 32 225 personer så langt døde.

Per 100 000 innbyggere er 254 personer i Spania smittet. Det er langt over grensen norske myndigheter har satt, som er 20 per 100 000.. For en uke siden var tallet 300 per 100 000, som kan tyde på en positiv – om enn svak – utvikling.

– Selv om vi ser en viss bedring i mange provinser er det ingen grunn til å slappe av. Vi må fortsette med restriksjoner og årvåkenhet, konkluderer helsedirektør, Fernando Simon, i en uttalelse nylig.

Det blir uansett en stund til nordmenn kan reise i den retningen.

Samtidig lover helseminister Salvador Illa at det arbeides intenst med å få kontroll på situasjonen.

– Vi fortsetter å jobbe hardt for å verne om landets borgere. Våre avgjørelser er ikke politiske, men basert på fakta, understreket han om det faktum at pandemien i Spania i likhet med i USA er blitt politikk.

Det er også en kommentar til all kritikken mot regjeringen og helsemyndighetene for deres håndtering av Corona-pandemien. ©