HBO-serien foregår for det meste i USA, men av og til tar karakterene en avstikker utaskjærs, og i den siste sesongen drar de til Norge.

 Til Vestlandet

«Succession» handler om Roy-familien (angivelig inspirert av Murdoch-familien), som i serien er eierne av det globale medieimperiet Waystar RoyCo.

Den fjerde sesongen hadde premiere i slutten av mars i år. Det meste av handlingen i serien foregår i New York og andre deler av USA, men det er også gjort opptak i en rekke europeiske land. Blant disse er Eastnor Castle i engelske Herefordshire, skotske Dundee, Glasgow og Ayr, samt Korčula i Kroatia, Val d’Orcia i italienske Toscana og andre steder i Italia, inkludert Comosjøen, Milano og Firenze.

Også i fjerde sesong drar Succession-gjengen til en rekke steder i utlandet. Det inkluderer hoteller på Vestlandet – noe seere verden over har svart positivt på, ifølge Visit Norway i en pressemelding.

Flere roller

Juvet Landskapshotel i Valldal ved Geirangerfjorden melder for eksempel at hotellets nettside nærmest krasjet etter episoden der hotellet ble vist. Nettsiden har normalt rundt 400-500 besøk per dag, men etter at hotellet dukket opp i serien økte det daglige antall besøkende på nettsiden til rundt 18 500.

Hotellet er nå fullbooket for resten av sommeren, ifølge pressemeldingen.

Teamet bak Succession har også gjort opptak fra Eggen Restaurant i Åndalsnes, samt bilkjøring langs naturskjønne veier som Atlanterhavsvejen og Trollstigen.

I Norge har medlemmer av familien Roy et forretningsmøte med «svensken» Mattson (spilt av svenske Alexander Skarsgård), og i den forbindelse sjekker de inn på Juvet.

Det er ikke første gang Juvet er med på film. I den amerikanske thrilleren Ex Machina (2014) spiller hotellet en viktig rolle i møtet mellom en kald sci-fi-verden og vil, ubrørt natur. ©