SALGSVINNER: Disse gikk unna som varmt hvetebrød, for vel 10 000 kroner stykket.

Prisen var på rundt 10 000 kroner, men da var de også fylt til randen med vin, snacks og annet godteri. Salget av vognene kan komme godt med i en tid der flyselskapene ikke har normale inntekter, og store utgifter.

De kjente serverings-trallene har heller ikke vært særlig i bruk den siste tiden, selv om noen av flyene har vært i lufta. Smittevern-regler satte en stopper for det.

Økonomisk presset som de er har mange flyselskaper og leverandører til disse begynt å selge unna overflødige varelagre. Alt fra pyjamas, vin og snacks er til salgs for å få inn litt ekstra penger.

Qantas vri har vært å selge hele traller, fullstappet med innhold, fra sine pensjonert 747-fly.

I tillegg til 160 miniatyr-vinflasker, to flasker champagne og diverse snacks, la Qantas fire piknik-sett, to førsteklasses tepper og fire sett med pyjamaser i hver vogn.

Like etter at tilbudet var lagt ut var alle vognene solgt. Mange luftfarts-entusiaster har med andre ord vært villige til å bruke adskillige kroner på å pimpe opp flysimulatorene sine.

Selv om mange av serverings-trallene var tydelige slitte etter utallige turer opp og ned midtgangen har vognene utvilsomt en patina av storhet ved seg. ©