De vaksinerte må dermed fortsatt i karantene. I juli blir imidlertid Phuket den første provinsen som frafaller karantenekravet for vaksinerte utlendinger, som en del av regjeringens plan om å gjenåpne landet.

Thailandske myndigheter godkjente nylig et tretrinns veikart for å gjenåpne seks store turistprovinser for vaksinerte utenlandske besøkende – Phuket, Krabi, Phangnga, Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai.

Fra april til juni vil vaksinerte utenlandske besøkende som ankommer disse provinsene fortsatt være pålagt å gjennomgå karantene på hotell eller andre utpekte fasiliteter, men i syv dager i motsetning til 14 som tidligere.

Fra juli til september åpnes det mer opp. Da kan vaksinerte turister besøke Phuket uten å måtte gjennomgå karantene, som den første provinsen. Turistene blir likevel henvist til «forseglede områder» på Phuket i syv dager før de får besøke andre steder. 

I tillegg er de fremdeles pålagt å bruke sporings-apper. Modellen for gjenåpning mellom oktober og desember skal anvendes i de fem andre nevnte turistprovinsene. En full gjenåpning av landet forventes å finne sted i januar 2022.

Les mer om Koh Samui i Surat Thani-provinsen HER!

En del-åpning av Phuket forutsetter lokal godkjenning, samt at minst 70 prosent av befolkningen der er vaksinert innen juni.

Det forventes at rundt 100 000 utenlandske turister ankommer Phuket mellom april og juni, og flere vil komme fra juli. Totalt forventer turistmyndighetene rundt 6,5 millioner utenlandske besøkende i år etter gjenåpningen av landet. ©