Slik forbereder også TUI seg på et arbeidsliv etter pandemien, der fleksibilitet blir stadig viktigere. 

DIGITAL NOMADE: Nora Aspengren.

Tillitsbasert

TUIs ansatte har ifølge en pressemelding fra selskapet lenge kunnet jobbe fleksibelt og fra hele verden, men nå får de også mulighet til å jobbe et sted i utlandet de selv velger.

  Vi har aldri tvunget de ansatte til å jobbe fra kontoret dersom de selv føler de jobber bedre hjemmefra, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i pressemeldingen.

– Vi er også et internasjonalt selskap der de ansatte ofte er på reise og jobber der de er. Naturligvis er fellesskap og fysiske møter viktig, og det vil det også være i fremtiden. Samtidig vet vi at fleksibilitet og tillit er viktig for våre kollegaer, og dette nye programmet vil forhåpentligvis være noe de setter pris på og benytter seg av dersom de ønsker det, sier hun videre.

Stor frihet

Personlig synes Aspengren tiltaket er «helt fantastisk».

– Jeg har allerede begynt å snakke med kolleger fra andre land om hvor vi har lyst til å møtes.

«TUI Workwide» gjør at de ansatte kan forlenge en ferie, besøke familie eller jobbe fra et sted utenfor sitt eget land de selv ønsker. Dette tilbudet gjelder alle konsernets ansatte, dersom stillingen tillater det. De ansatte kan disponere sine 30 arbeidsdager slik de selv ønsker i løpet av et år.

– Dette kan brukes akkurat slik du ønsker, gitt at stillingen din tillater det, understreker Aspengren overfor Way2Go.

En pilot i TUI har for eksempel ikke de samme mulighetene for å være fleksibel.

– Personlig kan jeg reise hvor som helst. Det å kunne kombinere det jeg elsker med jobben min er en fantastisk mulighet – så lenge de har god wifi, konkluderer hun. ©