Portugal har generelt ikke blitt så hardt rammet som mange andre land. Per 6. mai var det registrert 1074 dødsfall, i et land med rundt ti millioner innbyggere.

Med spredningen under kontroll skal myndighetene nå gjennom tre faser, som suksessivt vil følge hverandre om det ikke skjer en ny oppblomstring av viruset.

Når turister kan komme avhenger av hva EU bestemmer seg for, men mye tyder på at flyvninger utenfra vil kunne begynne mot midten av juni.

 

Wizz Air flyr til Portugal i juni – les her!

 

Fase 1 – fra 4. mai

• Per nå er det ikke lov å samles mer enn ti personer i grupper og på arrangementer. I tillegg er det ikke tillatt å være mer enn fem personer samlet per 100 kvadratmeter i lukkede områder.
• I offentlig transport er kapasiteten begrenset til 2/3 av normalen, og det er påbudt med munnbind eller maske. Busser og t-banevogner skal også rengjøres og desinfiseres hyppig.
• Butikker på opptil 200 kvadratmeter med direkte tilgang til offentlige veier er åpnet.
• Det samme gjelder frisører, skjønnhetssalonger og lignende (kun åpent etter avtale), og dessuten bokhandler.
• Utendørs idrettsanlegg er også åpnet (unntatt bassenger), men garderobefasiliteter skal fremdeles være stengt.

Fase 2 – fra 18. mai

• Det forventes at butikker på opptil 400 kvadratmeter får lov til å åpne.
• Det samme gjelder restauranter, kafeer og konditorier (med maksimalt 50 prosent av normal kapasitet), museer, kunstgallerier og lignende.

Fase 3 – fra 1. juni

• Butikker som er større enn 400 kvadratmeter får trolig lov til å åpne. Det gjelder også kinoer, teatre, konsertsaler og lignende, men kun med reserverte plasser for å sikre nødvendig avstand mellom tilskuerne.

 

Les om “den hvite byen ” Lisboa her!

 

24. april innførte det nasjonale turistrådet Turismo de Portugal et «Clean & Safe»-stempel. Stemplet er en sertifisering av turist-aktivitetene og stedene som oppfyller nødvendige hygiene- og rengjøringskrav for å bekjempe COVID-19 og andre mulige virus.

Se artikkel her!