Turoperatøren som er delvis eid av Petter Stordalens Strawberry bruker det tøffeste året noensinne for reisebransjen å reposisjonere seg.

MERKEVARE: Ving lanserer en helt ny identitet og merkevarestrategi, med fokus på «flere personlige opplevelser, større valgfrihet og enkelhet». Vings klassiske oransje farge beholdes i den nye logoen og vil møte kundene under hele reisen – på hotell, fly og busser.
NY LOGO: Ving lanserer en helt ny identitet og merkevarestrategi, med fokus på «flere personlige opplevelser, større valgfrihet og enkelhet».

Trygge vilkår

– Vi begynner å se et trendbrudd med flere positive signaler, blant annet vaksinenyheter. Lengselen etter å reise er stor, og etterspørselen øker nå frem mot våren og sommeren 2021, sier Vings landsjef for Norge, Marie-Anne Zachrisson i en pressemelding.

– Vi velger å satse oss ut av krisen og investere i fremtiden. 

Den nye identiteten er ifølge Zachrisson ikke bare en utvendig oppgradering. Den skal også understreke at «en reise alltid er unik for hver kunde, og at ønsker og behov skiller seg fra person til person».

– Med alle fordelene en pakkereise gir kundene våre skal vi fortsette å skape enda flere personlige reiseopplevelser. Og i kombinasjon med markedets tryggeste vilkår ønsker vi å gi gjestene våre de beste forutsetningene for en herlig ferie, sier hun.

Vings økte fokus på personlige opplevelser skal synes i produktsortimentet og i bredden av tilbud, om det er rene tema-/treningsreiser eller utvalget i design- eller familiehoteller.

Flere vil på pakketur

I Vings undersøkelse med litt over 4500 respondenter oppgis det «å ha det bra» som en av de viktigste grunnene til at folk reiser på ferie. Slappe av og ha tid til sine nære og kjære er også viktig. Mange vil også oppleve ting de ellers ikke har tid til.

I usikre tider vil pakkereise-operatører oppleve et oppsving, mener Ving.

– For å være relevante både i dag og i fremtiden, må vi forvalte arven vår, med den trygghet som følger med, og samtidig gjøre det vi er best til – å utvikle produkttilbudet vårt, mener Zachrisson.

  Etter et år med tusenvis av kansellerte turer og berørte reisende ser vi tydelig at flere nå etterspør en pakkereise med en trygg turoperatør som tar ansvar for hele reisen, uansett hva som skjer, fortsetter Zachrisson.

SUNCLASS AIRLINES: Også flyene får en oppgradering.

69 prosent av respondentene i Vings undersøkelse oppgir at de vil bestille sin neste reise med en turoperatør, mens 14 prosent vil sette sammen reisen selv. 51 prosent oppgir at de er mer tilbøyelige eller ganske tilbøyelige til å bestille en pakkereise i dag sammenlignet med for et år siden. ©

Fra undersøkelsen*

Hva betyr ferien for deg? (4633 svar)
1. At jeg føler meg avslappet (22%)
2. At jeg generelt har det bra (18%)
3. Viktig kvalitetstid med familie og venner (18%)
4. At jeg får oppleve noe jeg vanligvis ikke har tid til (17%)
5. Det gir meg energi i hverdagen/på jobb/på skole (11%)

Hva er hovedårsakene til at du velger en turoperatør? (3104 svar)
1. Det føles trygt at en turoperatør har det overordnede ansvaret (30%)
2. Det er enkelt og jeg får god kvalitet/valuta for pengene (23%)
3. Jeg får hjelp av turoperatørens ansatte hvis noe skulle skje før eller under reisen (16%)
4. Jeg er dekket av pakkereiseloven hvis reisen min blir kansellert (14%)
5. Jeg er dekket av Reisegarantifondet hvis selskapet går konkurs (9%)
6. Valgfriheten og det brede utvalget (familieferie, parferie, storbyhelg osv.) (6%)
* Vings reisepanel – 4711 respondenter