Årets Halloween-sesong i Danmarks største turistattraksjon går frem til søndag 6. november. I fjor alene trakk Halloween 650 000 besøkende.

Ikke vakkert

Tradisjonen tro fylles Tivoli med gresskar, skjeletter og hekser. I år har fornøyelsesparken i tillegg fått en ny 180 meter lang labyrint. Det er også dobbelt opp med skumle hus og mengder med ny Halloween-scenografi, ifølge en pressemelding.

Tivolis skumle Villa Vendetta har fått en rekke ekstra overraskelser i anledning høsten, for å skremme gjestene ytterligere.

I Skærsilden, som ligger under den over hundre år gamle rutsjebanen, flytter «The Haunted» inn. Her kan gjestene oppleve noe som minner om et sykehus for mislykkede eksperimenter. Ikke noe vakkert syn, skal vi tro pressemeldingen.

Flere er med

I denne uttaler også reiselivsforsker Lise Lyck seg.

– På mindre enn 20 år har Tivoli bidratt til å definere hvordan danskene oppfatter feiringen av Halloween. Blant årsakene til fornøyelsesparkens suksess er at Tivoli ikke ukritisk har overført en amerikansk tradisjon én til én til Danmark, sier hun.

Amerikansk halloween med en tydelig dansk vri, med andre ord.

Etter Halloween-sesongen drar Tivoli Jul i Tivoli, i år fra 18. november til 31. desember.

I tillegg til Tivoli tilbyr blant annet Bakken, BonBon-Land, Djurs Sommerland, Fårup Sommerland, Legoland i Billund og Tivoli Friheden i Aarhus opplevelser med Halloween som tema. ©