Vinterturene fra London til det sørlige Frankrike skal gå fra midten av desember og to måneder fremover.

«Problemfritt»

Det var egentlig snakk om å legge ned til tilbudet, men nylig kunngjorde Eurostar at de likevel skal kjøre høyhastighetstogene – kalt Eurostar Snow – gjennom vinterens høysesong. Første avgang blir i midten av desember. Deretter vil turene gå hver helg de neste åtte ukene frem til begynnelsen av februar.

Reisetiden blir i underkant av ni timer i hver retning. Reisende til eller fra for eksempel London må bytte tog i den nordfranske byen Lille på ut- og returreisen (det er også i Lille Eurostar høyhastighetstog tog fra London, for eksempel, svinger opp mot Brussel og Amsterdam )

«Eurostar Snow vil tilby et problemfritt og bærekraftig alternativ til å fly. Skiturister kan bruke Eurostar Snow for å komme seg til sørfranske skisteder som Chambéry, Albertville, Moutiers, Aime-La Plagne og videre til endestasjonen Bourg-Saint-Maurice», heter det blant annet i en pressemelding.

Tror på økning

Eurostar Snow drar fra Londons Pancras-stasjon lørdag morgen og ankommer de sørfranske alpene i tide til afterski. Hjemreisen starter i Bourg-Saint-Maurice søndag morgen og går til Lille. Der kan man eksempelvis bytte til et Eurostar-tog til London.

SJEKK: I Norge går det en rekke skitog fra Oslo – les HER!

Francois Le Doze, kommersiell direktør i Eurostar Group, sier i pressemeldingen at «Eurostar er stolt over å kunne tilby våre kunder dette bærekraftige reisealternativet til Alpene med fem stopp i regionens skiområder».

Hver passasjer kan ta med to kofferter, håndbagasje og ski eller snowboard uten ekstra kostnad. Prisene for en enkeltbillett koster mellom rundt 1330 kroner, avhengig av sesong.

Mens Eurostar-togene på alle sine strekninger i 2019, året før pandemien, hadde 19 millioner passasjerer, er ambisjonen 30 millioner i 2030, blant annet ved å få flere passasjerer på et økende antall ruter. ©