Singapore Airlines (SIA) bekreftet overfor CNN at alle deres besetningsmedlemmer – inkludert piloter, bakkemannskaper, flyvertinner og alle i jobber som krever kontakt med publikum – har fått tilbud om gratis Corona-vaksiner av Singapores regjering.

– Vi er takknemlige overfor regjeringen som velger å prioritere luftfartssektoren, sier flyselskapets administrerende direktør, Goh Choon Phong, i en uttalelse.

– Dette gjenspeiler sektorens betydning, og den avgjørende rollen vi spiller både i Singapores økonomiske bestrebelser og kampen mot pandemien.

Ifølge flyselskapet har 5 200 SIA-ansatte allerede registrert seg for vaksinering, som begynner om noen få dager.

Les mer om Singapore HER!

Phong var sammen med Singapores transportminister Ong Ye Kung blant bystatens første borgere som ble vaksinert. De vaksinerte besetnings-medlemmene vil slippe færre coronavirus-relaterte sikkerhetstiltak. For eksempel vil en flybesetning som i dag blir testet på den syvende dagen etter retur til Singapore være unntatt fra denne testen fremover.

Singapores respons på pandemien har i stor grad vært vellykket. Det skyldes den nærmest totale nedstengningen av grenser og en effektiv nasjonal sporings-app. Landet har hatt 59113 bekreftede tilfeller av viruset og bare 29 dødsfall, ifølge data fra Johns Hopkins University.

Likevel har borgere i bystaten uttrykt interesse for å kunne reise igjen. En mye omtalt «reiseboble»med Hong Kong som skulle trå i kraft i desember ble utsatt på ubestemt tid da Hong Kong hadde en økning i smittetilfeller. ©