«I en tid der Israel er nedstengt ønsker vi å skape en meningsfull måte å bli inspirert på, og komme i kontakt med de åndelige stedene i landet vårt», skriver turistkontoret blant annet i en pressemelding.

Vestmuren  – også kjent som klagemuren – er en rest av støttemuren til det jødiske tempelet. Den var en del av et større struktur bygget av Herodes og ødelagt av romerne i år 70. Selve tempelet var plassert på toppen av det eldre Salomos tempel, og anses som et hellig sted.

Muren og området foran er satt opp som en ortodoks jødisk synagoge, og det er ikke uvanlig for besøkende å legge igjen lapper i sprekkene mellom steinblokkene i muren. Dette gjelder både troende og andre besøkende som har et håp om det skal gå dem vel senere i livet.

Les mer om Israel HER!

For svært mange er dette ritualet en viktig del av oppholdet, og når så mange ikke kan reise dit har altså turistmyndighetene funnet en omvei ved at du kan legge igjen en liten bønn digitalt. Du sender bare det du vil si digitalt. Turistmyndighetene vil deretter printe dem ut og plassere dem i sprekkene i muren, der det finnes tusenvis – kanskje millioner – av lignende små lapper.

Vestmuren («Kotel» på hebraisk) tiltrekker seg reisende fra alle trosretninger.

– Vi ønsker å gjøre det tilgjengelig for de som ikke er i stand til å besøke personlig akkurat nå. Derfor opprettet vi denne portalen for alle dem som har et brennende ønske om å – men ikke kan – besøke den, sier, sier turistkontorets representant for Nord-Amerika, Eyal Carlin, til reisemagasinet Travel+Leisure.

Etter at tempelet ble revet har Vestmuren med tiden blitt et av de mest besøkte stedene i Jerusalem. Etter at landet åpnet opp i mai ble det igjen innført strenge nedstengnings-regler da Corona-smitten skjønt i været.

Noen av bønnene som sendes inn til turistkontoret legges ut på Facebook-siden «Visit Israel». ©