Flere reisebyråer i inn- og utland har begynt å bruke KI i sine booking-systemer, ifølge selskapet Travel Compositor, som i juni lanserte verdens første booking-plattform drevet av KI.

Gir oversikt

Selskapet står bak «AI Trips». Det fungerer ved at brukeren stiller plattformen et spørsmål. Du kan for eksempel skrive «jeg vil reise fra Kiel til Roma med tog». Ut fra brukerens personlige preferanser vil KI foreslå en reise som passer den spesifikke kunden.

Deretter kan kunden bestille reisen.

Travel Compositor sier ifølge nettstedet StandBy at AI Trips allerede opplever etterspørsel og at de selger løsningen til rundt to nye reisebyråer per dag. Så langt er løsningen solgt til byråer i Spania, Portugal, Italia og Tyrkia samt Mexico og Argentina.

Også nevnte Airticket Group som eneste selskap i Skandinavia bruker systemet ved flere av selskapets 160 reisebyråer i Norge og Sverige.

Når du som kunde bestiller en reise gjennom plattformen, er både hotell og transport også en del av pakken basert på brukerens preferanser. Travel Compositor sier at målet med bruk av KI er å eliminere frustrasjoner brukere vanligvis opplever når de leter etter en reise og prøver å få oversikt over alternativene.

Støtte fra EU

I tillegg bruker KI også oppdaterte data om for eksempel været og lokale hendelser, noe som kan påvirke hvor attraktivt et forslag kan være for den aktuelle kunden. Travel Compositor opplyser at KI så langt har svart på rundt 15 000 spørsmål fra brukere.

– I tillegg til å spare tid for både reisende og ansatte ved byråene, vil KI i enda større grad enn før kunne tilpasses kundenes personlige ønsker og deres budsjett, sier administrerende direktør i Travel Compositor Manuel Aragonés.

Travel Compositor eies av Travelsoft. Dette selskapet eier programvareselskapene Orchestra, som tilbyr programvareløsninger for det franske reisemarkedet, og Traffics, som tilbyr produkter for det tyske markedet.

Travel Compositor har blant annet fått støtte fra EU, Spanias turistdepartement og flere innovasjonsfond. Selskapet har hovedkontor i Palma de Mallorca. ©