Det befinner seg rundt 6500 russiske turister i Phuket, Surat Thani, Krabi og Pattaya, provinser i Thailand som er populære feriesteder for russere. Et tusentall ukrainere er også strandet i landet, ifølge Yuthasak Supasorn hos Thailands turistmyndigheter.

Suspenderte kredittkort

Russerne har nå få muligheter til å komme seg hjem etter at flyselskap sluttet å fly til Russland. Og hvis de ikke har kontanter eller UnionPay-kredittkort, utstedt av kinesiske finansselskaper, kan de heller ikke betale hotellene sine etter at Visa og MasterCard fulgte opp sanksjonene ved å suspendere kredittkortene deres.
Thailandske myndigheter forsøker å hjelpe ved å forlenge visumenes gyldighet og finne flyselskap som flyr via andre destinasjoner, for eksempel i Midtøsten, og mange hoteller gir russere avslag i håp om at de kan betale litt.

Flere ferieland rammet

Krigen i Ukraina rammer også turistindustrien i Thailand hardt siden russere i årevis har vært en stadig større gruppe tilreisende. Det var håp om et oppsving nå som Corona-pandemien gikk mot slutten. Også i andre land som Egypt er det mange russere og ukrainere, ikke minst på klassiske feriesteder som Sharm el Sheik og Hurghada.

Flere operatører Way2Go har snakket med frykter nå for konsekvensene av at mer enn 60 prosent av besøket uteblir i tiden fremover. ©