Cruiseskipet blir dermed det første som får anledning til å seile ut fra USA på over et år.

– Etter 15 måneders hardt arbeid og samarbeid er denne godkjenningen av våre simulerte cruise et lovende skritt på veien tilbake i USA, sier Royal Caribbean i en uttalelse.

Det er den amerikanske smittevern-myndigheten CDC som legger premissene for åpningen, som har drøyd siden før jul da regelverket for en oppstart ble lansert.

– Vi ser frem til å ønske våre mannskaper, lojale gjester og støttespiller fra hele verden velkommen i sommer, skriver rederiet videre.

Passasjerene ombord på testseilasen blir blant andre reisekonsulenter og frivillige.

Testcruiset er en del av CDCs betingelser for en restart av cruise, med mindre cruise-operatøren kan attestere at 98 prosent av mannskapet og 95 prosent av passasjerene ombord har blitt vaksinert. 

Konsernsjef Richard Fain i morselskapet Royal Caribbean Group sa nylig at rederiet Royal Caribbean International vil tillate familier ombord med barn under 12 år som ikke er berettiget til vaksinasjon. For dem holder det med en negativ PCR-test.

Det betyr at rederiet må gjennomføre prøveseilaser for å oppnå CDC-godkjenning.

– Uansett scenario – alle som er kvalifisert for vaksinen blir vaksinert, sa Fain i en uttalelse.

– Familier er viktige for oss. På disse cruisene når vi kanskje ikke opp til 95 prosent-terskelen, men de aller fleste vil bli vaksinert, understreker han. ©