Det skyldes i hovedsak maten, men nesten like mye Maguires entusiastiske og ydmyke holdning til kokkekunsten – og gjestene.

Det er sagt om det irske mesterkokken at hans omgang med mat er «intelligent, omtenksom og generøs». Matspaltisten Georgina Campbell går stå langt at hun kaller Maguire en «nasjonalskatt».

I vårt tilfelle var høydepunktene kveite på en seng av risotto og skalldyr, og et usedvanlig mørt bryst av rapphøne.”

Neven Maguires forhold til lokale råvarer, hvordan han inkorporerer sesongene i sitt kjøkken, har heller ikke gått Michelin-guidens nidkjære inspektører forbi.

Helt siden ekteparet Neven og Amelda Maguire i 2001 overtok MacNean House & Restaurant i Blacklion like vest for Enniskillen i Country Cavan har besøkende fra hele landet valfartet hit. I likhet med oss kommer de fleste av dem for å oppleve Maguire personlig over grytene. Det skjer som regel i forbindelse med «The Chef’s Table», en intim opplevelse der du – som vi gjorde – får oppleve mesterkokken på nært hold.

– Jeg elsker jo dette, det er kjærligheten til yrket som driver meg fremover, sier mannen med fartstid også utenfor Irland, blant annet Arzac i spanske San Sebastian (tre michelinstjerner), og Restaurant Léa Linster i Luxemburg (to stjerner).

Han tenker like mye på undervisningen som selve matlagingen, for ifølge alle dem som har oppsøkt hans kokkekurs er han i tillegg til mesterkokk også er et pedagogisk funn. De er da også svært populære.

«The Chef’s table» er en slags forlengelse av disse. Her introduserer Neven selv sammen med et knippe spesielt utvalgte medarbeidere sine retter i et «chambre separé», dere rettene tilberedes foran inntil 20 gjester.

En ti-retters meny koster rundt 900 kroner, eksklusive vin. Det er et funn, vil jeg hevde. Hovedsakelig serveres det råvarer fra regionen. I vårt tilfelle var høydepunktene kveite på en seng av risotto og skalldyr, og et usedvanlig mørt bryst av rapphøne.

Neste Neven-besøk er ikke langt unna.

NB: Husk å bestill en plass ved «sjefens» bord i god tid, det er stor rift om plassene.