Det nyrenoverte Hatachana-området der Vicky Barcelona ligger er rett vis a vis Neve Tzedek, som fortsatt omtales som et av Tel Avivs mest populære butikk-, galleri- og kafé-distrikter.

Vicky Christina (etter den innsmigrende komedien med samme navn) er todelt. Vicky er der maten serveres. Her snakker vi fenomenale klassiske tapas-retter på spansk manér – pan con tomate, pinchos, queso frito og patatas bravas. Særlig sistnevnte passer utmerket til de herlige, små burgerne (sliders) som er laget på grovt oksekjøtt med hjemmebakt brød til.

Ulike lokalt produserte oster – plata de queso – er også blant høydepunktene, i tillegg til plata de salchichones – spekemat av forskjellige typer kjøtt og pølser.

I tillegg til tapas serveres det retter basert på sesongens råvarer (særlig sjømat), samt en fast meny og én som skifter gjennom året.

Christina er vinbaren og ligger på den andre siden av gårdsplassen. Her er det høye barkrakker til lave skuldre. hvor det serveres premium-viner fra hele verden. Betjeningen er kunnskapsrik og årvåken, og er ikke minst drevne på det å lage eksotiske – gjerne spanske – drinker.

På Christina kan du for øvrig oppleve den noe utskjelte sangriaen – som her lages til perfeksjon.

Bar-interiøret er for øvrig inspirert den anerkjente spanske arkitekten og kunstneren Antoni Gaudi, særlig et av hans mest anerkjente verk i tillegg til «Sagrada familia» i Barcelona – Güll-parken i samme by.

I uteområdet kan besøkende for øvrig oppleve et av Tel Avis eldste fikentrær.

Vær i tillegg oppmerksom på live-opptredener av spanske musikere og flamenco-dansere.