Undersøkelsen* i regi av Travel Leaders Network (TLN) fant at 44 prosent av respondentene allerede hadde blitt vaksinert, og ytterligere 41 prosent planla å bli vaksinert når de var kvalifiserte. Åtte prosent sa at de ikke har tenkt å vaksinere seg, og åtte prosent sa at de ennå ikke har bestemt seg for om de skal ta vaksinen eller ikke.

– Disse dataene er interessante fordi de antyder at reiser er en stor faktor for å motivere mange mennesker, spesielt eldre, som er mest utsatt for alvorlig sykdom eller sykehusinnleggelse fra Covid-19, til å bli vaksinert, sier TLN-topp John Lovell i en uttalelse.

En tredjedel av respondentene sa at de allerede har bestilt sin neste ferie, mens 24 prosent sa at de planlegger ferie.

Av de som allerede er vaksinert er det 20 prosent større sannsynlighet for at de allerede ha booket ferie. Tre fjerdedeler planlegger å reise i 2021, enten denne våren eller sommeren (34 prosent) og denne høsten (23 prosent).

I hvilken grad et land krever at reisende blir vaksinert ser ut til å ha betydning for de reisende. TLN fant at 62 prosent av respondentene ville være mye mer sannsynlig eller noe mer sannsynlig å besøke et land hvis det krever at besøkende blir vaksinert. 

Blant de  av respondenter som allerede er vaksinert, sier 66 prosent at de ville være mye mer sannsynlige eller noe mer sannsynlige å besøke et slikt land. ©
* TLN undersøkte byråets kunder fra 26. februar til 2. mars og mottok 2783 svar.