De siste årene har det vært synkende besøkstall for de norske reiselivsmessene. Pandemien gjorde heller ikke situasjonen bedre, noe besøket på messene etter gjenåpningen vitnet om.

Én verden, én messe

Trolig mye av den grunn har aktørene bak de to arrangementene innsett at det vil være bedre å slå seg sammen, og nå gjør akkurat det. Den neste på Telenor Arena fra 12. til 14 januar i 2024 skjer i samarbeid mellom Reiselivsmessen og TravelXpo.

Det lå en stund an til at det ble to reiselivsmesser på én og samme helg. I mars valgte imidlertid partene å ta et møte for å drøfte mulighetene for et samarbeid om ett felles arrangement, «til det beste for reiselivsnæringen og ikke minst publikum», som de skriver i en pressemelding

– Én verden – én messe, som de noe panegyrisk også fastslår etter at samarbeidet er et faktum.

Sterkere plattform

– Vi i Reiselivsmessen er glade for å ha inngått en avtale med TravelXpo og Compass Fairs, sier Kristin Nydahl Øhrn og Merete Falch fra Reiselivsmessen.

– Samlet skal vi gi reiselivsnæringen og reiseglade entusiaster en enda større møteplass og en messe proppfull av norske og internasjonale destinasjoner, konkluderer de to i pressemeldingen.

Aktøren bak TravelXpo er like begeistret.

– Bransjen og publikum kan glede seg til neste års messe. Vi vil i stor grad komplimentere hverandre med ytterligere kvalitet og bredde, og sammen bygge en sterkere plattform for et fremtidig bærekraftig produkt. Dette blir en fantastisk møteplass for alle reiseinteresserte, konkluderer Stewart L. Stjernholm fra Compass Fairs og TravelXpo.

Reiselivsmessen Travelxpo arrangeres neste gang på Telenor Arena 12.-14. januar 2024.