Prisreduksjonen er på opptil 20 prosent, ifølge en oversikt reisebyråkjeden Ticket har gjort. Akkurat nå er det for eksempel mulig å få en ukes ferie med direktefly og mellomklassehotell til blant annet Hellas, Tyrkia og Bulgaria for under 3500 kroner per person.

Trendbrudd

– Etter en lang periode med høye priser ser vi nå at prisene på både restplasser og sensommerreiser har sunket betydelig de siste uken, sier markeds- og administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen.

Omtrent over natten tilbyr flere av turoperatørene et stort utvalg av rimelige reiser til reisemål ved Middelhavet.

– De som tidligere vegret seg for å bestille har nå kommet tilbake for å finne en billig restplass i stedet, sier Wolff Andresen

Bakgrunnen for vegringen skyldes rekordstor etterspørsel, svak krone og høye drivstoffpriser, som har gjort det dyrt å reise utenlands. 

– De siste to ukene har det imidlertid vært et trendbrudd, og prisene på restplasser til klassiske sommerreisemål rundt Middelhavet har stupt, sier Wolff Andresen.

Vær fleksibel

I stor grad er det det varme været som ligger bak prisfallet. Når stadig flere begynner å tenke på å tilbringe ferien hjemme i Norge og etterspørselen etter sommerreiser går ned, må reiseselskapene sette ned prisene for å fylle de usolgte flysetene. 

Dette skaper en gylden mulighet for dem som både ønsker å dra på sommerferie for å finne varmen, og få en miljøforandring.

Ikke uventet forslår Wolff Andresen folk om å slå til nå.

– Ved å være fleksibel på avreisedato og reisemål kan du finne reiser til virkelig gunstige priser, sier hun.

– Det er en perfekt mulighet til å utforske nye steder eller reise tilbake til favorittdestinasjonen uten å sprenge feriebudsjettet, konkluderer Ellen Wolff Andresen.

En prisoversikt nettstedet Flysmart24 har laget viser at du kan handle flyseter hos turoperatørene til priser helt nede i 400 kroner.

Noen eksempler på billige restplasser akkurat nå (per person)*

  • Rhodos, Hellas 13 aug – 20 aug, 2995 kr (avreise Stavanger).
  • Leros, Hellas 11 aug – 18 aug,  3076 kroner (avreise Oslo).
  • Sunny Beach, Bulgaria 30 jun – 07 jul, 3395 kr (avreise Oslo)
  • Alanya, Tyrkia 01 jul – 08 jul, 3476 kr (avreise Oslo)
  • Kreta, Hellas 13 aug – 20 aug, 3395 kr (avreise Stavanger)

* Priseksempel hentet 20/6 fra www.ticket.no/restplasser og gjelder fly og bosted i del av dobbeltrom. ©